Cand au loc inscrierile pentru Loteria Vizelor

Cand au loc inscrierile pentru Loteria Vizelor

Loteria Vizelor este un program al Guvernului Statelor Unite ale Americii, derulat incepand cu anul 1995, prin care aproximativ 50.000 de oameni din alte tari pot primi anual permis de sedere in SUA, beneficiind de multe dintre drepturile cetatenilor americani.

Programul de imigrare “Diversity Visa” mandatat de Congresul SUA este administrat anual de Departamentul de Stat.

Cererile de inscriere pentru editia din 2015 se pot depune online pe website-ul oficial al programului.

Inscrierile au inceput anul acesta la 1 octombrie si se pot efectua pana in data de si se vor incheia pe 2 noiembrie, orele 12 PM (GMT-4).

Cum decurg inscrierile la Loteria Vizelor

Cum decurg inscrierile la Loteria Vizelor

Formularul de inregistrare se depune online la www.dvlottery.state.gov si nu se percepe nicio taxa de participare in programul DV.

Organizatorii sfatuiesc ca fiecare persoana interesata sa isi completeze personal formularul de participare, fara niciun “Consultant de Viza”, „Agent de Viza”, sau alt intermediar care sa va ajute.

Daca totusi va ajuta cineva, dumneavoastra trebuie fiti prezent atunci cand se completeaza cererea pentru a putea da raspunsurile corecte la intrebari si a obtine pagina de confirmare si numarul unic de confirmare.

Este deosebit de important sa pastrati pagina dumneavoastra de confirmare si numarul unic de confirmare. Fara aceste informatii nu veti putea accesa sistemul online care va va informa despre statutul inregistrarii.

Dupa ce ati transmis cererea de inregistrare completa, veti vedea o pagina de confirmare continand numele dumneavoastra si un numar de confirmare unic.

Statutul inregistrarii va fi disponibil dupa incepand cu data de 1 mai 2014.

Cine se poate inscrie in programul Loteria Vizelor

Cine se poate inscrie in programul Loteria Vizelor

Pentru editia actuala se poate inscrie oricine, cu exceptia persoanelor nascute intr-o serie de tari, deoarece mai mult de 50.000 de nativi ai acestor tari au imigrat in Statele Unite in ultimii cinci ani.

Tarile sunt: Bangladesh, Brazilia, Canada, China (continentala), Columbia, Republica Dominicana, Ecuador, El Salvador, Haiti, India, Jamaica, Mexic, Nigeria, Pakistan, Peru, Filipine, Coreea de Sud, Marea Britanie (cu exceptia Irlandei de Nord) si teritoriile sale dependente, si Vietnam.

Persoanele nascute in Regiunea Administrativa Speciala Honk Kong, Regiunea Administrativa Speciala Macau si Taiwan se califica.

Romania este calificata.

Sunt doua situatii in care o persoana poate primi viza chiar daca nu s-a nascut intr-o tara care se califica in program.

1. Daca sotul/sotia s-a nascut intr-o tara care se califica. Cei doi soti trebuie sa intre impreuna in Statele Unite. In aceeasi maniera, copilul minor dependent poate fi alocat tarii de nastere a unuia din parinti.
2. Candidatul poate fi alocat tarii de nastere a oricaruia din parinti numai daca niciunul din parinti nu s-a nascut sau nu a fost rezident in tara in care acesta s-a nascut, la momentul nasterii candidatului. Persoanele nu sunt considerate rezidente ale unei tari in care nu s-au nascut sau s-au naturalizat, daca se aflau acolo doar in vizita, la studii temporar in tara respectiva, sau stationati tempoar pentru afaceri sau din considerente profesionale fiind angajat de o companie sau un guvern al altei tari, alta decat cea in care s-a nascut.

Criteriile de calificare legate de educatie si experienta in munca

Criteriile de calificare legate de educatie si experienta in munca

Pentru a indeplini cerinta programului de educatie/experienta in munca, candidatii trebuie sa aiba:

- diploma de bacalaureat sau echivalentul educatiei liceale in SUA, definit ca absolvirea a 12 clase elementare si secundare;

SAU

- doi ani de experienta in munca in ultimii cinci ani intr-o ocupatie care presupune cel putin doi ani de pregatire profesionala sau experienta pentru a profesa.

Dovezile referitoare la educatie sau la experienta profesionala trebuie prezentate ofiterului consular la data interviului pentru viza de imigrare.

Varsta minima pentru a aplica pentru Loteria Vizelor

Varsta minima pentru a aplica pentru Loteria Vizelor

Nu exista o varsta minima pentru a aplica.

Cu toate acestea, cerinta de a avea o diploma de bacalaureat sau experienta profesionala pentru fiecare solicitant principal la momentul la care face aplicatia va descalifica efectiv majoritatea persoanelor cu varsta sub 18 ani.

Cat costa inregistrarea pentru programul Loteria Vizelor

Cat costa inregistrarea pentru programul Loteria Vizelor

In prezent nu exista nicio taxa pentru transmiterea unei inregistrari electronice.

Insa, daca veti fi selectionat si veti solicita o viza DV, va trebui sa platiti toate taxele de viza in momentul solicitarii vizei si al interviului, direct la casieria Ambasadei sau Consulatului SUA. Daca sunteti selectionat DV si va aflati in Statele Unite si solicitati ajustarea statutului in Statele Unite prin USCIS veti plati taxele necesare direct catre USCIS.

Daca sunteti selectionat, veti primi detalii referitoare la taxele DV si de solicitare de viza impreuna cu instructiunile furnizate celor care au fost selectionati, prin pagina E-DV.

Daca solicitati o viza DV, dar nu va calificati sa o primiti, taxele de viza nu se pot rambursa.

Trebuie sa indepliniti toate cerintele de viza, dupa cum sunt detaliate in instructiuni. Daca un ofiter consular determina ca nu indepliniti cerintele pentru viza, sau ca sunteti ineligibil conform legii de imigrare a SUA pentru a primi o viza DV, ofiterul consular nu poate elibera viza si veti pierde taxele de viza platite.

Cum se fac selectarile candidatilor la Loteria Vizelor

Cum se fac selectarile candidatilor la Loteria Vizelor

Persoanele selectionate sunt alese printr-o tragere la sorti aleatorie facuta de un computer.

Vizele DV sunt distribuite pe sase regiuni geografice si nicio tara nu poate primi intr-un an mai mult de sapte la suta din numarul total de vize DV disponibile in fiecare an.

Daca sunteti selectionat in programul DV-2015 sunteti indreptatit sa solicitati eliberarea vizei numai in timpul anului fiscal 2015 al Guvernului SUA, care se desfasoara de la 1 octombrie 2014 pana la 30 septembrie 2015.

Conditii neoficiale pentru a se acorda viza de imigrare castigatorului de loterie

Conditii neoficiale pentru a se acorda viza de imigrare castigatorului de loterie

- o suma de bani care permite proaspatului posesor de viza sa traiasca in America macar cateva luni pana isi va gasi o slujba (statul american nu va ajuta cu nimic la venire, iar daca apelati imediat la ajutoarele sociale puteti fi deportati), scrie Adevarul.

Suma variaza, dar o buna regula e cel putin 5.000 de dolari de persoana (asta dupa ce ati platit viza si biletul de avion). Poate ajuta si sprijinul oferit de un sponsor american, persoana care va da in scris ca se angajeaza sa va ajute odata ce ati ajuns in SUA (asta daca nu aveti bani indeajuns). La fel, o oferta de munca venita din SUA inainte de plecare poate fi de ajutor in convingerea personalului ambasadei ca nu veti fi o povara pentru statul american imediat dupa sosire.

- aplicantul sa nu fie bolnav incurabil (veti fi trimisi sa fiti examinat medical inainte de a veni la interviul de la ambasada). Pana se ajunge la final, intretinerea bolnavul incurabil costa, iar costul asta e transferat in bugetul altora (bolnavul necontribuind cu nimic la acest buget, el fiind proaspat american).

- aplicantul sa nu fie condamnat pentru infractiuni grave (omoruri, violuri, etc). America nu vrea mai multi infractori pe teritoriul ei, are deja destui.

Peste 50.000 de persoane vor fi selectate la editia din 2015 a Loteriei Vizelor

Peste 50.000 de persoane vor fi selectate la editia din 2015 a Loteriei Vizelor

Pentru programul DV-2015 sunt disponibile 50.000 de vize. Pentru ca este posibil ca un anumit numar din primele 50.000 de persoane selectate sa nu se califice pentru vize sau sa nu continue cu procesarea cazurilor lor pana la eliberarea vizelor, vor fi selectionate mai mult de 50.000 de inregistrari pentru a se asigura ca toate vizele DV disponibile vor fi eliberate.

Totusi, acest lucru inseamna de asemenea, ca este posibil sa nu fie un numar suficient de vize pentru toti cei selectati initial.

Numai primii 50.000 de solicitanti selectionati care se califica pot primi vize.

Dupa primirea vizei sunteti pe cont propriu

Dupa primirea vizei sunteti pe cont propriu

Guvernul SUA nu ofera celor care primesc viza prin program beneficii optionale, precum achitarea costului biletului de avion catre Statele Unite, gasirea unei locuinte sau a unui loc de munca.

Odata viza primita, emigrantii nu primesc nici asistenta medicala sau alte subsidii pana cand se stabilesc .

Daca sunteti selectionat sa solicitati o viza, vi se va cere sa prezentati dovada ca nu veti cadea in sarcina guvernului american din punct de vedere financiar, inainte de a vi se elibera o viza.

Aceasta dovada poate fi o combinatie a bunurilor dumneavoastra personale, un act de garantie din partea unei rude sau a unui prieten din
Statele Unite si/sau o oferta de lucru din partea unui angajator din Statele Unite sau alte dovezi.

Departamentul de Stat american pune la dispozitie toate detaliile despre program.