Codul portocaliu extins la 18 judete din sud si sud-est

Codul portocaliu extins la 18 judete din sud si sud-est

Avertizarea de cod portocaliu de viscol a fost extinsa sambata dimineata la 18 judete din sudul si sud-estul tarii, pana duminica la ora 22.00, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Potrivit noii avertizarii ANM, se afla sub cod portocaliu de viscol pana duminica seara judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Girgiu, Dambovita, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, Calarasi, Ialomita, Prahova, Buzau, Braila, Tulcea, Vrancea si Galati, scrie Mediafax.

Viscolul puternic va continua in Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei si zonele montane aferente, precum si in nordul Dobrogei, informeaza ANM. In aceste regiuni vantul va sufla in rafale de peste 70 - 80 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolita si troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

In acelasi interval, este cod galben de viscol in Constanta, Sibiu, Brasov, Covasna, Bacau, Vaslui si Iasi.

ANM a emis anterior, vineri dimineata, avertizare de cod portocaliu de viscol pentru Capitala si 10 judete, iar pentru alte 16 - sub cod galben.

Sursa foto: Agepres Foto

Mii de oameni stau ore in sir fara energie electrica

Mii de oameni stau ore in sir fara energie electrica

Peste 22.000 de consumatori abonati ai companiei CEZ din 15 localitati ale judetului Arges nu au avut curent electric inca de sambata dimineata, din cauza viscolului care a avariat zeci de puncte de transformare operate de CEZ, echipele de interventie aflandu-se pe teren pentru remedierea defectiunilor.

66 de puncte de transformare din mai multe zone ale judetului au fost avariate din cauza viscolului, echipele de interventie ale CEZ aflandu-se pe teren si incercand sa remedieze defectiunile. Cele mai afectate localitati sunt situate in zonele de sud si est ale judetului. Astfel, in zona localitatilor Poiana Lacului, Vedea, Barasti si Cocu aproximativ 8.500 de consumatori nu au curent electric, in timp ce in zona localitatilor Topoloveni, Leordeni si Bogati aproximativ 5.250 de abonati ai CEZ au ramas fara electricitate din cauza avariilor survenite pe reteaua de alimentare.

De asemenea, viscolul a afectat punctele de transformare care asigura alimentarea cu energie electrica in localitati precum Stolnici, Harsesti, Barla, Mozaceni, Slobozia (Arges), Stefan cel Mare si Mioarele.

De asemenea, aproximativ 4.000 de locuinte din judetul Ilfov nu au avut energie electrica vineri seara, incepand cu ora 22.00, din cauza caderilor de zapada si a viscolului, cea mai mare parte a defectiunilor fiind remediate o ora mai tarziu, informeaza Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Ilfov.

Cea mai mare parte a defectiunilor au fost remediate in jurul orei 23.00 de catre trei echipe de la Enel, sambata dimineata ramanand afectati aproximativ 1.000 de consumatori din localitatile Varteju, Bragadiru si Copaceni si lucrandu-se in continuare pentru remedierea tuturor defectiunilor.

Multe zboruri au fost anulate sau amanate de pe Aeroportul Otopeni

Multe zboruri au fost anulate sau amanate de pe Aeroportul Otopeni

Mai multe zboruri de pe Aeroportul "Henri Coanda" Bucuresti (AIHCB) din Otopeni au fost anulate sau amanate, intarzierile fiind si de peste 45 de minute, potrivit site-ului aeroportului.

Alte zboruri au intarzieri la decolare de 30 - 45 de minute, determinate de necesitatea degivrarii aeronavelor.

La sosiri au fost inregistrate putine intarzieri, de maxim jumatate de ora.

Informatii in timp real despre situatia zborurilor pe Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti pot fi gasite pe pagina de web www.bucharestairports.ro/otp.

Sursa foto: www.bucharestairports.ro/otp

Zapada viscolita afecteaza traficul feroviar

Zapada viscolita afecteaza traficul feroviar

Trei trenuri de calatori care circulau intre Bucuresti Obor si Constanta, respectiv intre Bucuresti Obor si Fetesti, au fost anulate, din cauza viscolului, fiind introduse totodata limitari de viteza de 50 km/h pe unele sectoare de cale ferata, potrivit unui comunicat al CFR Calatori.

Trenurile R 8012 si 8014 care circula in relatia Fetesti – Bucuresti Obor au fost anulate pe sectia Ciulnita - Bucuresti Obor, iar trenul 8011 care circula in relatia Bucuresti Obor - Constanta a fost anulat pe intreaga relatie, scrie Mediafax.

Totodata, din cauza ninsorii viscolite, au fost introduse limitari de viteza de 50km/h pe relatiile Chitila- Peris si Crivina - Brazi, iar pe sectia de circulatie Bucuresti Baneasa - Lehliu - Fetesti trenurile sunt tractate cu locomotiva Diesel.

Accidente in lant

Accidente in lant

Aproximativ 20 de autovehicule s-au ciocnit, sambata, pe firul 2 al autostrazii A2, intre Constanta si Bucuresti, in accident o persoana fiind ranita si ramanand incarcerata in masina, echipaje ale ISU si Ambulantei intervenind la fata locului.

Potrivit datelor furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Calarasi, plt. maj. Ovidiu Tataranu, accidentul s-a produs pe autostrada A2, pe calea 2 a autostrazii, intre Constanta si Bucuresti, la kilometrul 60, in dreptul localitatii Lehliu Gara.

Acesta este al doilea accident produs, sambata, pe autostrada A2, dupa ce, in cursul diminetii, la kilometrul 71, doua autovehicule s-au ciocnit, o femeie fiind ranita usor. In urma accidentului, traficul de pe A2 a fost deviat timp de cateva zeci de minute, pentru efectuarea cercetarilor la locul accidentului.

Sursa foto: Agerpres Foto

Circulatia a fost intrerupta pe A1, A2, A3 si mai multe drumuri nationale

Circulatia a fost intrerupta pe A1, A2, A3 si mai multe drumuri nationale

Circulatia a fost intrerupta sambata dupa-amiaza pe toate cele trei autostrazi, precum si pe opt drumuri nationale, din cauza viscolului, potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Circulatia este inchisa pe toata lungimea A1 Bucuresti - Pitesti si A3 Bucuresti - Ploiesti, iar pe A2 (Bucuresti - Constanta), intre Bucuresti si Fetesti.

Totodata, circulatia a fost intrerupta pe DN 1D (Albesti, Arges - Urziceni, Ialomita), DN 2 (Urziceni, Ialomita - Focsani, Vrancea), DN 22 (Ramnicu Sarat, judetul Buzau - Braila), DN 23B (Maicanesti - Ciorasti, judetul Vrancea), DN 2B (Buzau - Rosetti, judetul Buzau), DN 2C (Costesti - Padina, judetul Buzau), DN 2N (Bogza - Caiata - Dumbraveni, judetul Vrancea) si DN 67C (Novaci - Ranca, judetul Gorj).

Sursa foto: Agerpres Foto