1. Polirom si Cartea Romaneasca

1. Polirom si Cartea Romaneasca

La editura Polirom, un succes rasunator in randul cititorilor l-a avut volumul "Anii romantici", de Gabriela Adamesteanu, urmat indeaproape de "Istoria Poloniei", de Norman Davies. Pe locul al treilea in topul vanzarilor s-au situat doua volume - "Cum iubesc barbatii", de Mihaela Radulescu, si "Eu sunt Malala", de Malala Yousafzai si Christina Lamb .

De asemenea, printre preferintele cititorilor s-au numarat volumele "Soacre si nurori. La cine este cheia?", de Aurora Liiceanu, si "Foc palid", de Vladimir Nabokov, care s-au situat pe locul al patrulea in topul vanzarilor editurii Polirom. Locul al cincilea este ocupat de volumele "Sugubina", de Mircea Diaconu, si "Pe cand eram doar niste pusti", de Patti Smith, informeaza Mediafax.

Mare parte dintre volumele aflate in top au fost lansate exact in saptamana Salonului International de Carte Bookfest si au fost foarte bine primite de publicul cititor.

In ceea ce priveste editura Cartea Romanesca, pe primul loc in topul celor mai bine vandute volume s-a situat "Insemnarile mele", de Maria Banus, urmat de "Controlul cartii. Cenzura literaturii in regimul comunist din Romania", de Liliana Corobca, "Negustorul de inceputuri de roman", de Matei Visniec, "Leonid Dimov. Un oniric in Turnul Babel", de Luminita Corneanu, si "Calcaiul lui Magellan", de Octavian Soviany.

Sursa foto: Facebook.com.

2. Humanitas, Humanitas Fiction si Humanitas Multimedia

2. Humanitas, Humanitas Fiction si Humanitas Multimedia

Editurile Humanitas, Humanitas Fiction si Humanitas Multimedia i-au asteptat pe cititori cu peste 1.000 de titluri, toate volumele avand reducere de 10%, iar editiile de colectie s-au bucurat de preturi speciale.

Astfel, la editura Humanitas, pe primul loc in topul vanzarilor s-a situat volumul "Ce-am facut cand am tacut", de Andreea Esca, urmat de "Primul Razboi Mondial", de Lucian Boia, "Muste pe parbrizul vietii", de Radu Paraschivescu, "Amintirile unei nonagenare. Calatoriile mele, scriitorii mei", de Antoaneta Ralian, "Dosarele secrete ale agentului Anton. Petru Comarnescu in arhivele Securitatii", de Lucian Boia, si antologia "Casele vietilor noastre", potrivit Mediafax.

In ceea ce priveste editura Humanitas Fiction, prima pozitie in topul vanzarilor a fost ocupata de volumul "Confidentul", de Hélène Grémillon, iar pe locul al doilea s-a situat cartea "Broaste", de Mo Yan, urmata de "Al patrulea zid", de Sorj Chalandon, "Sumki", de Amos Oz, si "Portocala mecanica", de Anthony Burgess.

Sursa foto: Facebook.com.

3. Curtea Veche

3. Curtea Veche

La aceasta editie a Salonului International de Carte Bookfest, cititorii editurii Curtea Veche au preferat cartile "regale", psihologia practica si volumele pentru copii. Astfel, "Drumul spre casa", de Principele Nicolae si Filip Iorga, "Antifragil", de Nassim Nicholas Taleb, si "Focus", de Daniel Goleman, au fost cele mai cautate titluri la standul editurii, care a inregistrat vanzari mai mari ca anul trecut, cu 10%, potrivit reprezentantilor Curtea Veche. De asemenea, "Micutele doamne.

Repovestire dupa romanul Louisei May Alcott" s-a numarat printre cele mai vandute volume, alaturi de alte titluri ale colectiei "Cartile copilariei", precum "Cei trei muschetari" si "Peter Pan". Printre preferintele publicului cititor s-a aflat si volumul "Visuri si secrete", de Danuta Wasa in colaborare cu Piotr Adamowicz, relateaza Mediafax.

Curtea Veche Publishing a mizat pe titluri consacrate, ale caror preturi au fost reduse cu pana la 50-70%, pe cartile pentru copii si pe noutatile editoriale de impact, de la beletristica la memorii, filosofie politica si carti de psihologie practica.

Sursa foto: Facebook.com.

4. Litera

4. Litera

Cu o oferta bogata, cu numeroase titluri noi si reduceri de pana la 70%, editura Litera a inregistrat vanzari cu 20% mai mari decat in editia precedenta a Salonului International de Carte Bookfest. Printre cele mai cautate carti se numara "Razbunarea geografiei. Ce ne spune harta despre conflictele viitoare si lupta impotriva destinului", de Robert D. Kaplan (480 de exemplare vandute), "Ura, prietenie, dragoste, casatorie" (450 de exemplare), "Draga viata", ambele semnate de Alice Munro, castigatoare a premiului Nobel pentru literatura in 2013. Un alt titlu foarte cautat din colectia Bestseller a fost "Mossad. Istoria sangeroasa a spionajului israelian", de Michael Bar-Zohar si Nissim Mishal, potrivit Mediafax.

Interesul pentru cartile practice aratat de romani reiese din numeroasele achizitii de care s-a bucurat volumul "Gordon gateste sanatos", de Gordon Ramsay. Cartea "Barbatii de pe canapeaua mea", de Brandy Engler si David Rensin, a asezat colectia "Dezvoltare personala" la loc de cinste, titlul mentionat numarand aproximativ 170 de copii vandute.

Foarte cautate au fost si cartile pentru copii, Litera Mica fiind universul magic al copilariei in perioada Bookfest. Jurnalele Disney Violetta - "Jurnalul meu. Un an mai tarziu" si "Jurnalul meu secret. Album de fan" - au inregistrat peste 400 de exemplare vandute, fiind urmate de titlurile "Regatul de gheata" si "Sofia Intai. Lectiile printesei" din colectia Disney Audiobook.

Cartile educative au fost, de asemenea, foarte cautate, printre acestea numarandu-se "Marea Carte Lego", titlu vandut in peste 200 de exemplare, dar si "5000 de lucruri uimitoare" si "Ciudate, dar adevarate. 300 de lucruri socante" din seria National Geographic.

Sursa foto: Facebook.com.

5. All

5. All

Editura All a prezentat publicului, la Bookfest, o serie de noutati si carti aflate la promotii. Vedeta editurii All a fost "Un scriitor, doi scriitori", de Alex. Stefanescu, informeaza Mediafax. Pe locul al doilea s-a aflat al treilea volum al trilogiei "Sancti" - "Turnul", de Simon Toyne, urmat de volumul "Cartea gesturilor", de Joseph si Caroline Messinger, "Oblomov", de I.A. Goncearov, si "Viata face toti banii", de Vlad A. Popescu.

Sursa foto: Facebook.com.

6. Trei

6. Trei

Cu multe titluri noi si asteptate de iubitorii de carte si cu reduceri substantiale - 30% reducere la noutatile editoriale si carti la pretul fix de 10 lei -, Grupul Editorial Trei s-a aflat si la implinirea a 20 de ani de la infiintare aproape de cititorii sai.

La Bookfest 2014, cele mai vandute carti din colectiile de literatura au fost "Fiul cel bun", de Pascal Bruckner, "La revedere acolo sus", de Pierre Lemaitre, "Sa nu te intorci niciodata", de Lee Child, "Secretul sotului", de Liane Moriarty, si "Farlander", de Col Buchanan, potrivit Mediafax.

Colectia Young Fiction Connection s-a bucurat de un mare interes din partea adolescentilor, cele mai cautate volume fiind "De 19 ori Katherine", de John Green, "Jumatatea rea", de Sally Green, "Sub aceeasi stea", de John Green, "Zi dupa zi", de David Levithan, si "Enders", de Lissa Price.

Dintre titlurile publicate in colectiile de psihologie, foarte apreciate de cititori au fost "Retete impotriva ingrijorarii", de Lawrence Cohen, "Psihogenealogia", de Anne Ancelin Schutzenberger, "De la Filosofie la Psihanaliza & retur" - dialoguri cu Vasile Dem. Zamfirescu, consemnate de Leonid Dragomir, "Minti conducatoare", de Howard Gardner, si "Fiicele tatalui, fiii mamei", de Verena Kast. Vanzarile Grupului Editorial Trei in cele cinci zile de targ au fost cu 10% mai mari fata de editia precedenta a acestui eveniment.

Sursa foto: Facebook.com.

7. Nemira

7. Nemira

La randul sau, editura Nemira a participat la Bookfest 2014 cu peste 700 de titluri si multe noutati. Preferintele cititorilor s-au concentrat catre literatura, autori romani si straini, dar si spre volumele din colectiile de eseuri (psihologie, spiritualitate, arta bizantina, istorie), noteaza Mediafax.

Cel mai bine vandut titlu al editurii Nemira este "SAS. Ghidul Supravietuitorului. Cum sa supravietuiesti oricand si oriunde", de John Wiseman, urmat de "111 cele mai frumoase poezii", de Emil Brumaru, "Cei 47 de ronini", de Joan D. Vinge, "Metroland", de Julian Barnes, si "Diavolul in viziuni, povesti si vise", de Lavinia Barlogeanu. Potrivit reprezentantilor editurii, incasarile acumulate la Bookfest 2014 sunt cu 7% mai mari fata de cele din anul trecut.

Sursa foto: Facebook.com.

8. Corint

8. Corint

De asemenea, cititorii Grupului Editorial Corint au participat la lansari de carte si evenimente pentru copii si au achizitionat de la targ noutati cu 25% - 40% reducere, pachete promotionale cu 50% - 60% reducere si carti la doar 3 si 5 lei, relateaza Mediafax.

In topul vanzarilor s-a situat volumul "Putin. Biografia interzisa", de Stanislav Belkovski, urmat de "Grace de Monaco. Povestea unei printese", de Jean Des Cars, "Eu, si mai haios! O poveste din Generala", de James Patterson, primul volum din seria "Divergent", de Veronica Roth, si pachetul de carti din seria "Instrumente mortale" de Cassandra Clare.

Sursa foto: Facebook.com.

Sursa foto: Bookfest/Agerpres