1 / 9

Codul portocaliu ar putea fi extins si pentru Gorj

Codul portocaliu de ploi si vijelii in Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, valabil de joi, ora 03.00, pana vineri, aceeasi ora, ar putea fi extins si pentru judetul Gorj joi dupa amiaza, pentru o perioada de 6-10 ore, a anuntat, miercuri, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu.


Potrivit avertizarii cod portocaliu, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), in noaptea de miercuri spre joi, in judetul Caras-Severin, iar pe parcursul zilei de joi si in judetele Mehedinti si Dolj, va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 40-50 de litri pe metru patrat si izolat peste 70 de litri pe metru patrat.


"Codul portocaliu incepe maine dimineata (joi - n.r.) pentru cele trei judete. Din pacate, este posibil ca o perioada de 6-10 ore, maine dupa-amiaza, sa intre si Gorjul in cod portocaliu. Cantitatile de precipitatii cumulate nu vor mai ajunge la 100 litri/ metru patrat, dar, avand in vedere solul imbibat, trebuie din nou multa atentie pe partea de sud-vest", a aratat directorul ANM. El a adaugat sa singura veste buna este ca, dupa expirarea acestei avertizari, ANM nu va decide o prelungire de inca 24 ore, iar vineri la pranz formatiunea ciclonica nu va mai fi activa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri