1 / 4

SummerTomato.com – Stiinta blogului sanatos

Blogul SummerTomato.com al Daryei Pino (foto), persoana ce detine un doctorat in neurologie si autoare de articole nutritionale in ziare si reviste precum Edible San Francisco, The Huffington Post sau Synapse, "ajuta oamenii sa manance sanatos, cu placere si fara greutate", scrie TIME.

Blogul abunda de fotografii din piete de pe mapamond, retete “de-ti lasa gura apa”, raspunsuri la intrebari ale cititorilor precum si link-uri utile cu recomandari de pe Web. Stilul Daryei Pino este unul deschis, fiind placut sa cititi – de exemplu, chiar daca va plac bananele, merita sa cititi articolul care explica de ce ea le evita.

Darya Pino mai are un doctorat in biologie moleculara, are 31 de ani si locuieste in San Francisco. Ea a inceput proiectul in 2009.

“Am inceput proiectul intrucat voiam o schimbare de cariera catre mancare si sanatate, de la neurologie, si a scrie parea un pas logic. Habar nu aveam cand am inceput proiectul ce va deveni, imi doream doar o modalitate mai buna de a ma conecta cu cititorii, mai eficient decat prin intermediul ziarelor la care scriam. Din experienta mea, stiam ca oamenii cauta foarte multe informatii despre cum sa manance sanatos si placut, asa ca nu am intrat chiar pe un teren necunoscut”, povesteste Pino.

Studenta care abia terminase studiile, deci cu fonduri limitate, cel mai greu lucru a fost sa lanseze proiectul fara niciun sprijin financiar extern. “Nu mi-am putut permite un designer, asa ca a trebuit sa invat de una singura HTML si CSS pentru a putea pune la punct un website aratos. Sunt norocoasa ca marketingul in ziua de astazi se realizeaza usor si fara costuri. Tot ce ai nevoie este un cont de Twitter si informatii pertinente si utile pe care sa le impartasesti”, spune, pentru Wall-Street.ro, Darya Pino. Practic, ea a investit doar 200$, pentru a achizitiona un logo profesional.

Majoritatea ideilor de subiecte deriva din intrebari puse de catre cititori. “Iti vei pastra intotdeauna audienta daca raspunzi intrebarilor lor. Deseori ma folosesc si de cunostiintele mele, ca om cu background stiintific. Atunci cand nu cunosc eu singura raspunsul caut pe Internet si imi dau seama pe parcurs”, spune ea, subliniind ca, inca un avantaj al unui astfel de blog, este ca nu are frontiere. “Indiferent de unde esti in lume, inclusiv Romania, conteaza sa mananci sanatos”.

Spre deosebire de majoritatea blog-urilor autohtone, care genereaza venituri din publicitate, SummerTomato.com genereaza venituri din Tomato Slice, newsletter cu continut premium. Autoarea blogului nu a precizat cati abonati are in prezent si nici ce venituri genereaza.

Autoarea blogului ofera, din propria experienta, trei sfaturi pentru tineri antreprenori ce urmaresc sa isi creeze propriile proiecte.

“Fa tot ceea ce poti pe cont propriu. Desi poate fi tentant sa externalizezi anumite procese, cea mai mare valoare pe care o poti aduce proiectului tau este sa interactionezi direct cu el si cu cititorii tai. Totodata, trebuie sa oferi informatii care sa fie utile imediat si in mod clar. Internetul este si asa foarte aglomerat. In al treilea rand, foloseste intens social media. Fa-ti prieteni, cladeste relatii adevarate si nu fii «spammy»”, spune Darya Pino.

Cum arata o zi din viata autoarei? Ea scrie cel putin un post zilnic, totodata fiind conectata aproape perpetuu la canalele de social media. “Creez de asemenea foarte mult continut video – inca ceva ce invat de una singura, dar merita, aducand plus valoare foarte foarte mult. Lucrez, per total, 10-12 ore pe zi”, spune ea.

Ce parere ai de proiect? Consideri ca in Romania ar avea succes ceva similar?

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri