Creative Internet Design

Creative Internet Design"Prima initiativa, mai tanara ce e drept, se numeste Creative Internet Design si este o companie care a creat site-ul numit WPSumo. Practic ei ii ajuta pe toti cei care doresc sa-si faca un blog sa-l faca cu un simplu click, serviciul lor fiind deja folosit de catre renumiti blogeri la nivel international. De la lansare si pana acum au reusit sa genereze deja vanzari si va recomand cu incredere sa le urmariti activitatea", afirma Peter Barta, director executiv al Fundatiei Post-Privatizare.

Barta este totodata investitor in acest business.

Pentru aceasta afacere lucreaza in prezent doua persoane: Dragos Roua - foto (care se ocupa de dezvoltarea produsului si strategie) si Razvan Cojocaru (design).

Compania lansata la finalul anului ar putea genera venituri de circa 60-80.000 de euro in primul semestru din acest an. Serviciile WPSumo se adreseaza in special pietei externe.



Appscend

AppscendO alta echipa de antreprenori recomandati de Peter Barta, directorul executiv al Fundatiei Post-Privatizare (FPP) este cea formata din Sebastian Vaduva, Gabriel Dobocan si Andrei Marinescu, care a lansat businessul Appscend, o platforma care ii ajuta pe cei care doresc sa creeze aplicatii mobile pentru sistemele de operare iOS ( platforma lansata de Apple) si Android (platforma lansata de Google).

"Este o echipa tanara care a creat un produs global. Problema pe care ei incearca sa o rezolve este una globala, din industriile care vor avea cresteri spectaculoase in perioada urmatoare, cea a aplicatiilor mobile. Aparent banal, dar platforma creata de ei poate dezvolta aplicatii mobile complexe intr-o perioada scurta de timp, la un cost mic, fara a necesita cunostinte aprofundate de programare. Cred ca aceasta echipa va reusi anul acesta sa se afirme la nivel international si sa obtina rezultate spectaculoase", spune Barta.

Reprezentantul FPP este actionar minoritar in acest business, el investind cateva zeci de mii de euro in proiect.

Sursa foto: Appscend

Citeste si Cat vor 3 tineri sa castige din singura platforma romaneasca de creat aplicatii iPhone (VIDEO)

Antonio Passarelli

Antonio Passarelli"In 2012, cred ca va fi foarte interesant de urmarit cum se vor dezvolta businessurile celebrului bucatar italian Antonio Passarelli, atat in Timisoara, cat si in Bucuresti. Propunerea poate surprinde, dar Antonio are planuri ambitioase in acest inceput de an si toate sansele sa le duca foarte departe: saptamana aceasta inaugureaza un restaurant de 1.000 de metri patrati in cel mai mare complex de birouri din Timisoara, City Business Centre, si, totodata, are in derulare campania de advertising cu retailerul german Lidl. De asemenea, a intrat impreuna cu sotia sa, Daniela Bica, intr-un parteneriat cu Vladimir Mihulescu (Vova) la Osteria Gioia by Patrizia , unul din cele mai apreciate restaurante italiene din Bucuresti si pregateste alte cateva surprize care se vor materializa in acest an", spune Omul de afaceri Ovidiu Sandor, dezvoltatorul proiectului de birouri City Business Centre.

El adauga ca Passarelli nu este tocmai un novice in domeniu, dar ca acest an va fi unul extrem de important pentru bucatarul cunoscut mai ales datorita emisiunii Danutz SRL in care este coprezentator alaturi de Dan Bittman.

"Acum, elementul de noutate consta, pe de-o parte in asocierea cu omul de afaceri Gianluca Testa (cunoscut in Romania pentru activitatea sa de manager la Zoppas Industries, Solectron sau Delphi si, in prezent, managing partner la Eltrex) si, pe de alta parte, in exploatarea carismei si capitalului sau de imagine, construit cu grija in ultimii ani in special datorita prezentei in show-urile de televiziune, alaturi de Dan Bittman, caruia, recunoaste Antonio, ii datoreaza in mare masura notorietatea sa", afirma Sandor.

Sursa foto: TVR 2

Tudor Maxim

Tudor MaximAntreprenorul a fondat in 2005, in perioada in care era inca student la Facultatea de Drept, compania Elevate, un business in domeniul publicitatii in lifturi, care in 2010 a avut o cifra de afaceri de aproape 0,4 milioane de euro.

In 2006 Tudor a lansat o noua afacere “Dor de Bucovina”, un hostel in zona Bucovinei, antreprenorul fiind pasionat de calatorii.

Acesta a castigat in 2008 premiul „Best young entrepreneur of the year” acordat de asociatia Junior Achievement Romania (JARomania).

„Motivul pentru care il recomand este tinerete, putere de munca, tenacitate si flexibilitate in timpuri dificile”, afirma Stefania Eugenia Popp, director general al JARomania, organizatie non-profit care creeaza programe de educatie economica si antreprenoriala pentru profesori, elevi si studenti.

Cosmin Malureanu - compania Ascendia Design

Cosmin Malureanu - compania Ascendia DesignStefania Eugenia Popp, director general al organizatiei JARomania, il recomanda si pe Cosmin Malureanu, un antreprenor in varsta de 31 de ani, care in 2007 a lansat Ascendia Design, companie cu activitati in domeniul serviciilor de design, educatie electronice si dezvoltare web.

Firma a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de peste 260.000 de euro.

Tot in 2010, antreprenorul a castigat finala europeana a concursului Young Entrepreneur of the Year, premiu acordat de Junior Achievement-Young Enterprise Europe.

Iar daca motivele enumerate de reprezentanta JARomania sunt aproximativ aceleasi precum cele pentru Tudor Maxim (tinerete, putere de munca, tenacitate, flexibilitate in timpuri dificile), in cazul lui Cosmin Malureanu adauga ca businessul acestuia ar trebui urmarit pentru ca se desfasoara mai ales pe piete externe.

Bogdan Ioan si Valentin Munteanu

Bogdan Ioan si Valentin MunteanuCei doi tineri in varsta de 27 de ani au infiintat in 2010 compania Agitech, dezvoltatorul Aviziero, o aplicatie lansata anul trecut pentru administrarea cheltuielilor cu intretinerea si care arata lunar proprietarilor cum s-a calculat suma.

„Este o companie care a inceput activitatea in urma cu un an, dar care a crescut foarte repede datorita serviciului inovator si mai ales util, bine facut, cat si prin faptul ca au identificat o nisa de piata mare ca numar de utilizatori, dar complet ignorata pana acum de sectorul IT", afirma Lucian Gramescu, Director Operational Junior Achievement Romania si cel care se ocupa de blogul antreprenor-incepator.

Sursa foto: Aviziero