"The rare find" - George Anders

"The rare find" - George Anders“A fi un lider excelent inseamna a avea o echipa de oameni foarte buni. Tocmai am citit “The Rare Find” de George Anders, carte ce explica alegerile pe care trebuie sa le faci pentru a pune la punct o echipa competitiva. Explica tehnici si studii de caz, de la recrutarile in armata pana la gasirea de top manageri” – Vanessa Nornberg, Metal Mafia.

"Strategic Leadership: The Generals Art - G. Sorenson

Editata de Mark Grandstaff si Georgia Sorenson, “Strategic Leadership: The General’s Art” este o carte catre trebuie citita de antreprenorii ce cauta sa isi imbunatateasca leadership-ul. Ofera sfaturi practice si studii de caz despre antreprenori si lideri de succes, precum si exercitii practice pentru a te ajuta sa iti pui teoriile in practica.

"Tribes: We need you to lead us" - Seth Godin

"Tribes: We need you to lead us" - Seth GodinIn “Tribes: We need you to lead us”, de Seth Godin, poti afla cum sa creezi un proiect care chiar sa atraga oamenii. Cartea ofera studii de caz foarte interesante ale oamenilor ce au creat imperii folosind angajatii ca lideri ai mii de fani.

"Heavy Hitler Selling" - Steve Martin

"Heavy Hitler Selling" - Steve MartinIn mod clar o carte despre vanzari si a vinde, Steve W. Martin include o multitudine de ponturi pentru lideri in cartea Heavy Hitler Selling. Autorul a vandut produse si servicii catre multe dintre companiile din top Fortune 500. In carte poti aprofunda informatii despre comunicarea la nivel inalt, management si multe altele.

Switch: How to change things when change is hard

Switch: How to change things when change is hardSwitch: How to change things when change is hard” de Chip si Dan Heath subliniaza cum poti realiza schimbari in comportamente – cum poti sa iti convingi angajatii ca trebuie/este mai bine sa faca ceva, in loc sa incerci sa ii fortezi. A iti incita echipa este una dintre cele mai importante abilitati a unui lider.

The truth about managing effectively

The truth about managing effectivelyThe truth about managing effectively” scrisa de Robbins, Fyock si Finney acopera mai multe puncte – de la motivare si implicare la leadership si comunicare. Ofera informatii despre cum sa gasesti si sa pastrezi oamenii buni in companie, indiferent de industrie sau buget.

"The lean startup" - Eric Ries

"The lean startup" - Eric RiesThe Lean Startup” de Eric Ries este o carte pe care nu trebuie sa o scapi din vedere, daca esti manager sau lider. Te invata cum sa construiesti un startup si sa te axezi pe aspectele cheie care o vor face sa devina de succes. Cartea se afunda in studii de caz si iti ghideaza atentia catre ceea ce este cu adevarat important. Omoara miturile legate de startup-uri si iti ofera tactici specifice.

Taking people with you

Taking people with youDaca vrei sa iti imbunatatesti competentele de leadership, atunci ar trebui sa citesti “Taking people with you” de David Novak. Cartea invata lideri si manageri despre cum sa isi seteze scopuri mari, cum sa realizezi coeziune in echipa si sa atingi succesul in business in aceste procese.

"No BS Ruthless Management" - Dan Kennedy

"No BS Ruthless Management" - Dan KennedyDaca chiar vrei sa inveti cum sa iti construiesti echipa si business-ul si sa iti conduci compania in top-ul pietei pe care activezi, cartea de Dan Kennedy "No BS Ruthless Management" trebuie citita. Vei gasi exemple concrete, ponturi si scenarii posibile pe care le poti aplica imediat in business-ul tau.

"The One Minute Manager"

"The One Minute Manager"Scrisa de Kenneth Blanchard si Spencer Johnson, “The One Minute Manager” este o carte clasica ce te invata cum sa iti inspiri angajatii pentru ca ei sa aiba initiativa, asigurandu-ti astfel mai mult timp pentru a te axa pe conducerea efectiva a business-ului si strategii noi. Cartea poate fi citita in doar o ora astfel incat sa ai timp sa si muncesti.