Oktogo.ru

Oktogo.ruDupa ce a primit capital in valoare de 15 milioane de dolari din partea Mangrove Capital Partners, Ventech si VTB Capital, Oktogo.ru a devenit cel mai mare site de turism din Rusia, cu cea mai mare baza de date cu hoteluri din tara.

CEO-ul proiectului, Marina Kolesnik, este considerata drept unul dintre cei mai importanti antreprenori din aceasta tara.


Sursa Foto Oktogo.ru

AnyWayAnyDay

AnyWayAnyDaySite-ul de rezervari online de bilete de avion si-a triplat veniturile la 192 de milioane dolari in 2011, cand a vandut 500 de mii de bilete. Recent a adaugat si optiunea de rezervari pentru hoteluri.

In 2008, portalul a reusit sa atraga de la Tiger Global o investitie de 10 milioane de dolari. Care este pasul urmator? Probabil o oferta publica.



Sursa Foto AnyWayAnyDay

Wikimart

WikimartCu o finantare de 30 de milioane de la Tiger Global si alti investitori, Wikimart se straduieste sa devina lider pe segmentul de magazine online din Rusia .

In momentul de fata se axeaza pe atragerea retailer-ilor mici si mijlocii.

sursa Foto Wikimarkt

Zeptolab

ZeptolabAsa cum Rovio are "Angry Birds", Zeptolab a creat jocul “Cut the rope”, care a fost descarcat de peste 100 de milioane de ori pe terminalele iOS si Android.

Compania a inceput sa se extinda si in alte domenii de activitate odata cu preluarea personajului “ Om Nom” in carti de benzi desenate, jucarii si articole de imbracaminte pentru copii.


Sursa foto Zeptolab

Nginx

NginxProviderul de servicii pentru servere online si email este cel de-al doilea prestator de software pentru aplicatii web de pe Internet, dupa Apache.

Nginx a fost creat de Igor Sysoev, inginerul din spatele Rambler.

Platforma a avut nevoie de doar 3 milioane de dolari pentru a deveni un adevarat succes.


Sursa foto Situs.com

Jelastic

JelasticFondata de Runa capital, Jelastic ofera o platforma pentru aplicatiile Java.

Site-ul este folosit in special de catre clientii care doresc aplicatii Java la costuri mici, mai ales ca platforma este disponibila in Europa si Statele Unite de putin timp.


Sursa Foto Servint.net

Speaktoit

SpeaktoitSpeaktoit este echivalentul rus pentru Android al aplicatiei Siri de la iPhone.

Aplicatia a fost descarcata de mai mult de 1,4 milioane de ori si a primit peste 25.000 de comentarii pozitive Google Play (Android Market).


Sursa Foto Speaktoit

Game Insight

Game InsightStart-up-ul fondat in 2009 ca un publisher pentru dezvoltatorii de jocuri pentru social media si terminale mobile.

A incasat venturi de 50 de milioane de dolari in 2011, iar acum compania cu sediul in Moscova vrea sa se extinda si pe piata din Statele Unite.

Sursa Foto Game Insight

Dnevnik.ru

Dnevnik.ruPlatforma de servicii educationale a fost lansata in septembrie 2009 si are sediul in Sankt Petersburg.

Pe site sunt inscrise peste 17.000 de scoli si 2 milioane de elevi din Rusia.

Anul trecu a primit investii de 1,7 milioane dolari de la Prostor Capital.


Sursa Foto Dnevnik.ru

KupiVip.ru

KupiVip.ruLansat de Oskar Hartmann la sfarsitul lui 2008, KupiVip.ru a strins 86 de milioane dolari de la Accel Partners, Bessemer Venture Partners, Balderton Capital, Mangrove Capital Partners and Russia Partners.

Site-ul de cumparaturi online are peste 7 milioane de membri si este o platforma importanta pentru retaileri mari ca Tsum.

Sursa foto Kupivip.ru