The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business

The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and BusinessCartea scrisa de Charles Duhigg nu este o simpla carte de business, ci una care vorbeste despre natura umana, care explica de ce oamenii renunta greu la obiceiurile vechi pentru altele noi, scrie publicatia The Entrepreneur.

Textele nu ofera sfaturi directe, insa prezinta o serie de studii de caz care pot fi foarte utile pentru antreprenorii care isi doresc sa inteleaga comportamentul consumatorului.

Volumul a aparut anul acesta si are in jur de 400 de pagini.

Sursa foto: Amazon

For Better or for Work: A Survival Guide for Entrepreneurs and Their Families

For Better or for Work: A Survival Guide for Entrepreneurs and Their FamiliesIn aceasta carte, autoarea Meg Cadoux Hirshberg, care scrie si pentru revista Inc, incearca sa analizeze influenta pe care o are antreprenoriatul asupra familiilor si relatiilor...si invers.

Totodata, in textele care descriu lupta care se da pentru un echilibru intre munca si familie sunt dezvaluite si informatii din viata privata a autoarei. Aceasta este casatorita cu Gary Hirshberg, cel care de curand s-a retras din functia de CEO al Stonyfield Farm dupa 28 de ani.

Cartea are 260 de pagini.

Sursa foto: Amazon

The Start-Up of You: Adapt to the Future, Invest in Yourself and Transform Your Career

The Start-Up of You: Adapt to the Future, Invest in Yourself and Transform Your CareerChiar daca Reid Hoffman este cofondatorul retelei de socializare profesionala LinkedIn, cartea (scrisa impreuna cu Ben Casnocha) nu este una care sa se adreseze antreprenorilor high-tech. Ba, dimpotriva, evidentiaza importanta gandirii antreprenoriale in economia actuala, indifent ca va ganditi sa lansati o bacanie sau sa fiti freelancer.

Cartea se bazeaza pe premisa ca economia asa cum o stiam noi nu va mai fi niciodata la fel, ca instabilitatea este noua normalitate.

Cei doi autori ofera in cele 262 de pagini ale cartii o varietate de sfaturi pe care le puteti folosi pentru a face fata acestui val...in loc sa fiti inghititi de el.

Sursa foto: Amazon

How Will You Measure Your Life?

How Will You Measure Your Life?Cartea este una care sa-i ajute pe studenti sa isi redefineasca ideea despre ce inseamna succes si sa gaseasca lucrurile care le fac placere atat in viara privata cat si cea profesionala.

Este o lectura excelenta in special pentru tinerii care isi doresc sa isi gaseasca drumul intr-o economie decimata, cu tot mai putine locuri de munca.

Pe de alta pare, antreprenorilor mai experimentati ar putea sa li se para ca unele sfaturi sunt putin rasuflate, dar in ciuda acestui lucru, este o carte de 240 de pagini care foloseste lectii din business pentru a va arata cum sa va tratii viata cu bucurie si integritate.

Sursa foto: Amazon

The Lean Startup

The Lean StartupCartea scrisa de Eric Ries si publicata in septembrie anul trecut a schimbat felul in care companiile isi testeaza ideile si produsele inainte sa fie lansate pe piata.

Ar putea deveni una dintre cele mai influente carti de business ale decadei.

Sursa foto: Amazon