Locul 5: Tom Rath

Locul 5: Tom RathTom Rath conduce compania de consultanta Gallup si este unul dintre cei mai influenti autori de business din ultimul deceniu. Cartile sale s-au vandut in peste 5 milioane de exemplare si a avut mai mult de 250 de aparitii in lista bestseller-urilor realizata de Wall Street Journal.

Prima carte a lui Rath, intitulata "How Full Is Your Bucket?" a fost cel mai apreciat bestseller de catre New York Times.

Cartea "StrengthsFinder 2.0" lansata in 2007 a fost pe lista celor mai bine vandute carti de business din lume, conform unui clasament al The Economist.

Locul 4: John Medina

Locul 4: John MedinaJohn Medina este autorul celebrei carti "Brain Rules", un bestseller al New York Times, in care expune 12 principii de supravietuire la munca, acasa si in scoala.

In fiecare capitol, Medina descrie o regula a creierului - adica ceea ce oamenii de stiinta stiu in prezent despre mecanismul creierului - si cum poate fi aceasta adaptata la viata de zi cu zi.

Medina este biolog, consultant si profesor de bioinginerie la Universitatea de Medicina din Washington. El este de asemenea directorul unui institut de cercetare a creierului din Seattle.

Locul 3: Malcolm Gladwell

Locul 3: Malcolm GladwellMalcolm Gladwell a fost jurnalist pentru revista The New Yorker din 1996, iar in 2005 a fost desemnat unul dintre cei mai influenti 100 de oameni din lume in topul realizat de revista Time.

Gladwell este autorul cunoscutelor carti "The Tipping Point: How Little Things Make a Big Difference" si "Blink: The Power of Thinking Without Thinking", ambele ajungand pe prima pozitie in topul New York Times al celor mai bine vandute titluri.

Locul 2: Josh Kaufman

Locul 2: Josh KaufmanJosh Kaufman este autorul "The Personal MBA: Master the Art of Business", cea mai bine vanduta carte la nivel monndial.

Kaufman este recunoscut pentru modul in care a reusit sa predea tehnicile de business pe intelesul specialistilor din toate domeniile


Abordarea multidisciplinara a lui Kaufman a ajutat milioane de cititori sa inteleaga principiile de baza ale afacerilor. Celebrul manifest "Personal MBA" si recomandarile de lectura pe care le gasiti aici au fost descarcate de 1,28 milioane de ori.


Locul 1: Daniel H. Pink

Locul 1: Daniel H. PinkDaniel H. Pink este cel mai popular autor de pe Amazon la sectiunea Business & Investing. El este autorul a patru titluri provocatoare despre cum putem sa ne schimbam mediul de lucru.

In 2011, Harvard Business Review si Thinkers 50 l-au desemnat unul dintre cei mai mari ganditori din lume.

Cele mai cunoscute carti ale lui Daniel Pink sunt "A Whole New Mind" si "Drive", titlurile acestea fiind traduse in 32 de limbi.