10. Irlanda

10. Irlanda

Pe locul al zecelea se afla Irlanda, unde primul lucru pe care trebuie sa-l faca fondatorul unui start-up este sa "jure" ca noua companie respecta cele mai importante legi in domeniu.

Pe aceeasi tema: Cat de usoara e viata unui start-up in Romania

Sursa foto: www.ireland.com

9. Belarus

9. Belarus

Sa incepi o afacere in Belarus iti ia doar cinci zile...aproape o treime fata de media din Europa de Est si Asia Centrala. De asemenea, antreprenorii nu au nevoie de un capital minim.

Sursa foto: www.belarus.by

8. Rwanda

8. Rwanda

Chiar daca nu este foarte usor sa ai o afacere in Rwanda, in schimb, este destul de simplu sa fondezi o companie. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa inregistrezi afacerea, lucru care este posibil online si gratis. De asemenea, certificatul iti va fi eliberat in maximum trei zile.

Sursa foto: www.rwandatourism.com

7. Georgia

7. Georgia

Daca vrei sa incepi o afacere trebuie doar sa o inregistrezi si sa iti deschizi un cont bancar, lucruri care, in general, dureaza doua zile

6. Hong Kong

6. Hong Kong

In afara de a inregistra compania si a crea o stampila, daca vrei sa iti deschizi un business in Hong Kong mai trebuie sa iti faci o polita de asigurare si sa te inscrii la un fond de pensii.

Sursa foto: www.discoverhongkong.com

5. Macedonia

5. Macedonia

In ultimii cinci ani Macedonia a simplificat masiv procesul prin care iti poti deschide o afacere. Mai exact, a diminuat capitalul minim cerut, a redus numarul de acte care trebuie completate si a imbunatatit procedurile online.

Sursa foto: www.exploringmacedonia.com

4. Singapore

4. Singapore

Unul dintre cele trei pasi pe care trebuie sa-i faci pentru a lansa o afacere in Singapore este sa creezi un "sigiliu" pentru companie, adica o stampila cu cerneala pe care sa o folosesti ca semnatura pentru documente.

Sursa foto: www.yoursingapore.com

3. Canada

3. Canada

Sa incepi o afacere in Canada inseamna sa completezi un document online iar apoi sa astepti cinci zile pentru a primi un numar de inregistrare al companiei.

2. Australia

2. Australia

Australia a simplificat in urma cu cativa ani crearea unui business prin micsorarea taxei de inregistrare a unei afaceri, care acum este in valoare de 390 de dolari (426 de dolari australieni).

1. Noua Zeelanda

1. Noua Zeelanda

Acesta este cel de-al doilea an consecutiv in care Noua Zeelanda este pe primul loc in topul Bancii Mondiale, o tara in care antreprenorii isi pot deschide o afacere intr-o singura zi doar inregistrand-o online. De asemenea, inregistrarea costa 129 de dolari, iar fondatorii nu trebuie sa aiba un capital minim.

Romania, pe locul...

Romania, pe locul...

Romania se afla pe locul 68 din 185 de tari in privinta usurintei cu care poate fi lansata o afacere si pe 72 in cea a dezvoltarii acesteia.

Tara noastra se claseaza cel mai bine in top in privinta obtinerii unui credit (locul al 12-lea).

La polul opus, Romania se afla pe locuri codase (din 185 de tari) cand este vorba de indicatori precum: usurinta iesirii din insolventa (pozitia 102), obtinerea permiselor de constructie (129), plata de taxe (136) si electrificarea unui spatiu (168).

Sursa foto: Imagine a Cetatii Rasnov preluata de pe site-ul www.romaniatourism.com