Fa miscare

Fa miscare

Majoritatea oamenilor care fac gimnastica o fac dimineata. Chiar daca vorbim de yoga, jogging sau o “fuga” la sala, a face miscare inainte de munca iti da energia necesara pentru o intreaga zi si acel sentiment de realizare. Oricine poate face fata unui teanc de hartii dupa 200 de abdomene! Chiar daca nu te incanta ideea de a te trezi cu noaptea in cap si vremea de afara “te trage la somn”, incearca totusi sa te trezesti cu 15 minute mai devreme pentru a face putina miscare – ajuta si impotriva bolilor de inima.

Pune-ti la punct prioritatile zilei

Pune-ti la punct prioritatile zilei

Maximizeaza-ti potentialul punandu-ti la punct programul pentru ziua respectiva si scopurile. Diminetile, cu mintea limpede, este foarte bine sa faci acest lucru si este deseori singura perioada a zilei cand este liniste. Poti sa gandesti mai limpede si ai timp sa faci acest lucru chiar si atunci cand faci miscare.

Mananca ceva sanatos

Mananca ceva sanatos

Stim cu totii cum e sa te grabesti sa iesi pe usa cu doar o ceasca de cafea in stomac si o acuta senzatia de foame. Te asezei la birou si incepi sa te gandesti doar la ce o sa mananci. Nu este bine, nu vei da randament. Trezeste-te mai repede si mananca ceva sanatos – socializeaza cu familia ta, cu copiii, acest lucru iti poate ridica moralul.

Mediteaza

Mediteaza

In perioada aceasta, oboseala mentala este deja la ordinea zilei insa, cu toate acestea, uitam “sa luam pauza”. Dimineata este o perioada foarte buna pentru a medita, a-ti aranja prioritatile, in liniste. Sa vizualizezi ziua din fata ta, axandu-te pe succesul pe care il poti avea. Chiar si un minut de liniste completa si gandire pozitiva te poate relaxa foarte bine.

Incepe cu ce este mai greu

Incepe cu ce este mai greu

Cu totii avem cel putin un lucru de care nu ne vine sa ne apucam niciodata, la munca. Sta deasupra noastra, in creierul nostru, tot amani, pana cand chiar trebuie sa te apuci de treaba. Sfatul: fa ceea ce NU te atrage, chiar la inceputul zilei. In loc sa traiesti anticipand ce urmeaza, fiind stresat(a) si tot amanand, scapa de ce este greu chiar din start, cand esti odihnit(a). Mai mult, ziua ta va deveni, progresiv mai usoara si deci mai placuta.