Bridget Loudon: A fi femeie este un lucru pozitiv in business

Bridget Loudon: A fi femeie este un lucru pozitiv in business

“Acum este timpul sa devii antreprenor – cuvant care obisnuia sa fie «murdar» acum in sfarsit este apreciat de societate pentru plus valoarea pe care o aduce”, spune Bridget Loudon, de la Expert 360.

Antreprenoarele sunt minoritare, lucru care poate fi insa un avantaj. “Antreprenoriatul inseamna a fi unic, a gasi acel carlig care sa devina viral atat pentru clientii tai cat si pentru presa, si este ceva unic a fi singura femeie la un board intre zece barbati”.

Antreprenoarea si-a pus in mod clar in valoare unicitatea – alaturi de colega ei Emily Yu, Loudon a construit platforma Expert 360 unde profesionistii pot primi sfaturi pertinente printr-o simpla apasare de buton.

Esueaza repede si invata din greseli

Esueaza repede si invata din greseli

Este mai bine sa esuezi rapid si ieftin, conform lui Genevieve George, care a fondat OneShift, decat sa “agonizezi” mult timp si sa investesti multi bani in acest proces. Ea sfatuieste tinerii antreprenori sa nu le fie teama sa incerce.

Compania tinerei de 23 de ani a fost evaluata la 18 milioane de dolari anul trecut si are in prezent mai mult de 310.000 de oameni care cauta job-uri prin platforma, in Australia. Nu a fost totul usor pentru ea – a pierdut, de exemplu, 2.500 de dolari intr-o inselatorie atunci cand a vrut sa externalizeze o parte din personalul care se ocupa de website.

In loc sa se lase demoralizata, acest esec a incurajat-o sa invete din esecuri. “Nu o sa ma mai lovesc niciodata de usa aceasta de sticla”, spune ea. Un alt sfat pe care il ofera George este sa gasesti un partener strategic care poate aduce plus valoare business-ului prin investitii si know-how.

Optimismul inseamna totul

Optimismul inseamna totul

Whitney Komor se autointituleaza ca fiind un “antreprenor din greseala”. Ea a fondat The Best Day dupa ce a realizat cat de greu este sa se organizeze cu prietenele sale pentru a iesi in weekend-uri. Dupa multa munca si mult optimism, a reusit sa creeze o versiune beta a unui instrument online care ajuta la coordonarea unui grup de oameni care doreste sa organizeze un eveniment. In martie anul trecut, The Best Day a primit o investitie de 1 milion de dolari.

“Trebuie sa fii aproape irational de optimist sau chiar naiv pentru a te mentine indarjit. Acest lucru poate motiva oamenii din jurul tau, oameni care se pricep poate mai bine decat tine la marketing, dezvoltare. Mai mult, optimismul si energia pozitiva atrage si investitorii”, spune ea.

Ea a subliniat totodata ca totul dureaza mai mult decat crezi sau calculezi initial, asa ca pregateste-te din timp pentru un parcurs de lunga durata.

Sursa foto: Shutterstock

Sa stii intotdeauna cand sa te retragi

Sa stii intotdeauna cand sa te retragi

Fondatoarea Her Fashion Box, Kath Purkis, gandeste de fiecare data in avans in ceea ce priveste viitorul business-ului ei – inclusiv cine il va detine dupa ea. Purkis si-a inceput prima afacere la doar 21 de ani, Le Black Book. Acum, la 29 de ani, are un alt startup de succes care livreaza cutii intregi de accesorii fashion catre o lista de abonati.

Ea spune ca realizeaza conexiuni permanent cu potentiali viitori clienti. “Her Fashion Box va depasi intr-o buna zi capacitatea mea de a ma ocupa de afacere, si sunt realista. Chiar si cu o echipa intreaga, intr-o buna zi vom fi achizitionati de cineva care va putea continua, mult mai eficient poate, afacerea”, spune tanara.

Sursa foto: Shutterstock: Femeie sarind