1 / 3

O afacere de familie

Istoria Books Express se intinde pe o perioada de 22 de ani. “In 1987, cand nu exista web, John Evans a pus bazele unei firme de distributie. Acesta a renuntat la un job sigur in industria shipping-ului, devenind foarte repede distribuitorul Government Printing Office al SUA pentru Marea Britanie”, povesteste Bogdan Dumitru (foto), reprezentantul Books Express in Romania.

In toamna anului trecut, managementul companiei a fost preluat de urmatoarea generatie, prin Duncan Evans, iar in Romania de Bogdan Dumitru, care a renuntat la pozitia de Software Development Manager in cadrul LLP Bucharest pentru a-si deschide propria firma de software.

Dezvoltarea platformei software Books Express pentru automatizarea proceselor interne a inceput in februarie 2007. Pana la acel moment, actualizarea informatiilor de pret si stoc era realizata manual. Apoi, a urmat constituirea unei baze de date structurata cu informatii de stoc. Iar in cele din urma s-a dorit crearea unui magazin online modern.

“Investitiile le-am realizat progresiv, in principal in dezvoltarea platformei si in know-how. Estimativ circa 10.000 euro”, explica Dumitru.

In 2009, “vom fi prudenti in acest sens si vom efectua progresiv investitii, in functie de necesitatile clientilor - in dezvoltare, in imbunatatirea serviciilor si in marketing.”

Magazinul online de carti vinde carti de medicina, de drept, carti de business, arta, biografii si povesti adevarate, lifestyle, carti pentru copii, de fictiune, carti ale literaturii engleze, care pot fi citite in limba in care au fost scrise.

Business-ul se adreseaza celor care cunosc deja foarte bine limba engleza sau celor care isi doresc sa o invete cu ajutorul unei carti din sectiunea educationala. Magazinul are cateva mii de clienti in toata lumea, persoane fizice, dar si institutii, preponderent in Marea Britanie. Books Express are o relatie apropiata cu institutiile de invatamant cu profil militar din Anglia.

“In cursul acestui an, Defense Academy of the United Kingdom va lansa propriul magazin de carti pe platforma books-express, urmand sa fie operat de catre noi”, adauga Bogdan Dumitru.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri