Primii pasi in imobiliare

Primii pasi in imobiliareO legatura intre studiile sale si afacerea pe care o conduce in momentul de fata nu exista propriu-zis, insa dreptul ca stiinta sau profesie are apliacabilitate in orice domeniu economic sau chiar in viata de zi cu zi, considera el.

"Daca ne gandim ca in zona de imobiliare termeni ca drepturi de proprietate, contracte, vanzare, cumparare etc. sunt la ordinea zilei, atunci putem afirma ca legatura dintre drept si imobiliare este una stransa", a declarat Gavriliu.

Cat despre conexiunea existenta intre ceea ce a facut in timpul studentiei, ca fotograf intr-un studio, si domeniul in care activeaza astazi, acesta raspunde simplu: "Legatura o reprezinta specificul activ si de relationare directa cu oamenii."

In plus, prezentarea unei proprietati imobiliare folosind fotografii de inalta calitate poate da rezultate exceptionale in procesul de promovare, adauga tanarul antreprenor.

"Ideea mi-a venit in momentul in care am renuntat la job-ul de fotograf si am cautat o profesie care trebuia sa imbine conceptul de socializare cu cel de libertate profesionala si potential din punct de vedere al castigurilor. Am analizat datele, iar rezultatul a fost acela de consultant imobiliar; in consecinta, m-am angajat in domeniu, dupa care am pornit un birou de consultanta - Ambient Imobiliare - in asociere cu un partener",

In urma cu un an si jumatate, antreprenorul a mai facut un pas important in real-estate, infiintand compania Gavriliu Imobiliare.

Investitia initiala si fondurile suplimentare alocate dezvoltarii afacerii sale au ajuns, cumulat, la cateva zeci de mii de euro - investitii in infrastructura, in resurse umane, promovare sau educatie.

Criza si efectele asupra firmei sale

Criza si efectele asupra firmei saleCe se va intampla acum cu afacerea lui Gavriliu, data fiind situatia economica actuala, care a afectat puternic domeniul imobiliar?

Business-ul sau a fost afectat la inceputul crizei, deoarece, spune el, majoritatea cosultantilor companiei Gavriliu Imobiliare erau axati pe domeniul vanzarilor rezidentiale din zona de nord a Capitalei, segment grav afectat de contextul economic, din cauza lipsei lichiditatilor, dar si a posibilitatilor de creditare.

"Insa repozitionarea rapida pe segmentul de inchirieri office si rezidential de lux ne-a adus beneficii in masura in care am putut sa ramanem relaxati si sa ne continuam activitatea cursiv in piata imobiliara", a declarat seful companiei.

Ultimele trei luni au fost liniare din punct de vedere al numarului de operatiuni in piata, insa, daca ne referim la evolutia preturilor pe segmentul in care activeaza Gavriliu Imobiliare (office si rezidential de lux), s-au constatat scaderi de pana la 20% fata de perioada anterioara, iar trendul continua intr-un ritm orientat descrescator, considera antreprenorul.

In aceasta luna se va simti probabil o usoara scadere pe toate sectoarele din real estate, nesemnificativa insa fata de modificarile inregistrate pana in prezent, prognozeaza el.

La nivel de realizari, Alexandru Gavriliu se asteapta la o crestere a numarului de operatiuni in zona pe care o targeteaza. Fundamentele acestei mize sunt datorate network-ului dobandit pana in prezent si parteneriatelor pe care le-a incheiat sau urmeaza sa le incheie.

Activitatea pe care o desfasoara tanarul antreprenor in cadrul biroului de consultanta Gavriliu Imobiliare este corelata cu managementul echipei si cu identificarea de oportunitati in zona de real estate pentru clientii companiei.

Numarul clientilor este foarte mare, nevoile exista, ceea ce este incurajator. Insa, in foarte multe cazuri, nu exista solutii financiare, de finantare pentru acoperirea nevoilor acestor clienti.

"Spuneam ca segmentul de piata caruia ne adresam este rezidential de lux si office, deci clientii nostri sunt reprezentati de firme medii ca buget si marime si din persoane fizice care pot accesa chirii de cateva mii de euro", spune Gavriliu.


Cele mai bune lectii de business se invata din propriile greseli

Cele mai bune lectii de business se invata din propriile greseliUn prim sfat pe care Gavriliu l-ar da tinerilor care vor sa se lanseze in afaceri ar fi sa inceapa un business atunci cand se simt pregatiti si cand sunt hotarati si determinati sa faca ce si-au propus.

"Pentru un tanar antreprenor entuziast criza este doar un detaliu ce poate trece neobservat. Actiunea, desfasurarea activitatii, greselile din care se invata sau chiar esecurile sunt fapte de viata si business, care ii vor propulsa mai departe spre succes.

In opinia mea, elementul decisiv pentru succesul unei afaceri sta in alegerea domeniului in stransa legatura cu talentele si pasiunile celui care o porneste", afirma fondatorul Gavriliu Imobiliare.

Dupa parerea sa, nu exista afacere mai bine pusa la adapost decat afacerea antreprenorului care iubeste ceea ce face, indentifica nevoile oamenilor, se pricepe si este pasionat in a-i ajuta sa isi acopere aceste nevoi.

"Criza nu exista in acest context", adauga el.

Alexandru Gavriliu nu a avut niciodata un model sau o persoana care sa il inspire in viata sau in ceea ce a intreprins pana acum. In schimb, el apreciaza multe persoane din zona de business sau oameni cu realizari pe partea sociala, de la care ai ce invata sau de la care te poti inspira.

"Cred foarte mult in interactiunea umana si in ideea ca poti invata cate ceva de la absolut orice persoana pe care o intalnesti. De asemenea, la randul tau, ii poti inspira pe altii."

Insa, cele mai bune lectii de viata sau de business le poti invata din propria experienta, implicit din propriile greseli, conchide Gavriliu.