1 / 4

Povestea Seven Spa Cosmetics

Daca te plimbi pe strada Smardan din Centrul Vechi al Capitalei poti observa nu doar noile terasele aproape mereu pline, ci si un magazin micut vopsit cu auriu si cu vitrinele incarcate de produse cosmetice.

Manufaktura se afla aici din luna august a anului trecut si este primul magazin de acest gen deschis de catre Sorin Patrascu (33 de ani), directorul Seven Spa Cosmetics, compania care comercializeaza produsele in Romania.

Manufaktura este o gama de produse SPA fabricate manual, ingredientele provenind din izvoarele termale de la Karlovy Vary (Carlsbad), o faimoasa statiune balneara din Cehia.

"In urma cu sapte ani am fost la Praga, am cumparat produsele si mi-au ramas la suflet. Peste un an, doi am revenit sa-mi refac proviziile. Iar a treia si a patra oara cand m-am intors la Praga am cumparat de acolo. Imi placea ca de fiecare data cand mergeam, produsele erau rebranduite. Asa mi-am dat seama ca era o firma dinamica. Iar la inceputul lui 2007 am zis ca le vreau si in Romania", isi aminteste Sorin Patrascu care, la acea vreme, era director de vanzari pe zona de sud al Mediplus, cel mai mare distribuitor de medicamente de pe piata locala.

I-a contactat pe cei de la Ceský národní podnik, compania care fabrica din 1991 produsele in Cehia, iar prima achizitie de cosmetice a insemnat de fapt si investitia initiala in afacere. Aceasta a fost de aproximativ 27.000 euro si a avut loc in toamna lui 2007, suma necesara provenind din vanzarea unui teren.

Produsele au fost distribuite incepand cu decembrie 2007 in doua hipermarketuri din tara timp de aproximativ sase luni si in farmaciile Dona. Pentru ca vanzarile nu au fost pe masura asteptarilor, la fel si conditiile impuse de supermarketuri, Patrascu s-a hotarat sa renunte la aceasta metoda de distributie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri