1 / 4

De la angajati la proprietari

“Cand am inceput acest business, nu exista un interes foarte mare in acest domeniu. Noi (n.r. Felix Istrate si Dragos Ghita, fondatorii companiei) am lansat un business in zona transporturilor deoarece lucrasem la o firma care activa in sector”, arata Istrate (foto), director general si unul din cei doi fondatori ai casei de expeditii Agnis Trading.

Infiintata in anul 2002, Agnis Trading este, in prezent, unul din principalii jucatori ai pietei locale de intermediere a transporturilor rutiere interne si internationale de marfuri. Ce face compania, mai exact? Optimizeaza costurile clientilor si le asigura acestora un pret de transport mai redus.

Conceptul de casa de expeditie este imprumutat din strainatate. In Romania, piata este inca mica, spune Felix Istrate, desi regasim aici multinationale care se ocupa de furnizarea unor astfel de servicii. Agnis se localizeaza pe un segment de nisa, insa se ocupa doar de transporturi interne.

Inainte sa deschida acest business, Istrate a lucrat jumatate de an pentru o firma care facea aproximativ acelasi lucru. Chiar daca era o companie de talie mica, cu 8 camioane, el a preluat modelul impreuna cu asociatul sau, Dragos Ghita, l-au ajustat si au creat propriul business.

Au inchiriat o garsoniera pentru trei luni, au achizitionat un calculator si o imprimanta si au demarat afacerea. Totul cu 1.000 euro, bani proveniti din salariile celor doi, stranse cu constiinciozitate in timp.

“Trei clienti ai companiei la care lucrasem anterior au vrut sa colaboreze cu noi cand au auzit ca ne deschidem propria afacere. Ne-au spus ca ei lucreaza cu oamenii, nu cu firma, si au devenit clientii nostri. Chiar daca erau companii mici, pentru noi a fost de bun augur si ne-a dat incredere ca putem continua ceea ce tocmai incepusem”, isi aminteste Felix Istrate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri