Site-uri/publicatii romanesti si straine

Site-uri/publicatii romanesti si straineArena Biz

Un site romanesc dedicat mai ales antreprenorilor cu afaceri in IT si internet. Calendarul evenimentelor este unul dintre cele mai utile instrumente pentru cei care doresc sa se intalneasca cu antreprenori cu experienta de cativa ani in domeniu.

Startups.ro

Portalul “este destinat antreprenorilor, celor ce doresc sa lanseze o companie...si chiar si celor care nu vor porni niciodata pe cont propriu”, spun cei de la Startups.ro.

Portalul cuprinde povestile unor afaceri abia lansate ori a unora care deja au confirmat, stiri, analize, dar si sfaturi despre cum ar trebui sa-ti conduci si dezvolti afacerea.

Suplimentul Wall-Street Start-Up

In fiecare zi de luni, la pranz, Wall-Street publica un supliment care se adreseaza antreprenorilor sau celor care intentioneaza sa inceapa propria afacere. Sectiunea abordeaza subiecte de larg interes precum povesti de succes ale unor start-up-uri, modele de business de pe piata locala, sfaturi ale unor antreprenori de succes si articole care discut mijloace de finantare pentru afaceri foarte tinere.

Entrepreneur

Reporterii publicatiei californiene scriu in general articole despre idei de afaceri, dar si despre cum sa-ti incepi o afacere, cum sa iti vinzi produsele sau cum sa iti gasesti angajatii ori managerii potriviti.

Small Biz Trends

Un site despre ultimele tendinte in ceea ce priveste afacerile si util mai ales pentru antreprenorii la inceput de drum. Articolele sunt mai ales despre comportamentul clientilor si despre marketingul online.

The Wall Street Journal - pagina dedicata companiilor mici si mijlocii

Rubrica din cotidianul american pune accentul pe felul in care ar trebui sa-ti cresti vanzarile, sa-ti gestionezi banii sau sa gasesti finantare.

Entrepreneurs.about.com

Un site nu foarte diferit de cele prezentate anterior, dar contine date interesante despre cum ar trebui realizat un plan de business, dar si biografii a unor antreprenori celebri precum Bill Gates, Donald Trump ori Oprah Winfrey.

Cei care isi doresc o afacere proprie ar trebui sa urmaresca si sfaturile specialistilor de la Entrepreneurs despre ce bloguri si site-uri ar trebui sa mai citeasca.


Daca va plac cartile de business puteti incerca doua site-uri care ofera sfaturi in legatura cu ce titluri ar trebui sa alegeti: Small Biz Books si Entrepreneurs Press.





Asociatii/organizatii publice si private

Asociatii/organizatii publice si privateClubul Intreprinzatorului Roman

Clubul Intreprinzatorului Roman este o initiativa a Bancii Transilvania prin intermediul careia institutia ofera sprijin antreprenorilor prin programe de training subventionate total sau partial, servicii gratuite de consultanta, seminarii financiar-bancare, conferinte si cursuri.

Business Club

Business Club este un club al asociatiei de studenti Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP), care organizeaza conferinte pentru promovarea antreprenoriatului printre studenti.

Acesta organizeaza intalniri la care participa antreprenori de succes, traininguri, seminarii, proiecte pentru studentii interesati de antreprenoriat.

Tineri antreprenori


Clubul Tinerilor Antreprenori este un forum lunar care uneste intreprinzatori aflati la inceput de drum si oameni de afaceri de succes.

Cei care sunt membri al clubului pot beneficia de sfaturi din partea unor antreprenori experimentati in lansarea si dezvoltarea de companii.

Pentru a fi membru al acestui club trebuie sa participati la o selectie organizata de JCI Bucuresti intre 20 mai - 1 iunie 2010. Daca veti fi ales trebuie sa achitati o taxa de 100 de euro pe an.

JCI Bucuresti ofera gratuit 20 de burse pentru un an.

Junior Chamber International Bucuresti


JCI Bucuresti este prima organizatie locala Junior Chamber International infiintata in Romania, la sfarsitul lui 2002.
Organizatia vrea sa formeze tineri intreprinzatori si manageri si actioneaza in patru directii, printre care segmentul de afaceri si antreprenoriat.


Asociatia pentru Antreprenoriat din Romania (APAR)

APAR promoveaza un proiect international pentru antreprenoriat (EMPRETEC) si organizeaza evenimente, seminarii si conferinte pe teme antreprenoriale.

EMPRETEC este un program organizat sub egida Conferintei Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD - Geneva), este operational in 27 de tari de pe trei continente, Romania fiind singura tara din Europa in care se implementeaza programul.

Proiecte BCR

In aprilie, Banca a organizat “Start-up school BCR”, un eveniment pentru cei care isi doresc sa dezvolte o afacere online, participantii avand varste pana in 26 de ani.

Pe de alta parte, la inceputul acestei luni, BCR a lansat “ Agenda Antreprenorului”, un ghid distribuit gratuit in 35.000 de exemplare in sucursalele BCR.

Textele din acest ghid contin sfaturi si idei pentru o afacere abia lansata, modele de planuri de afaceri, dar si povestile unor oameni de afaceri precum: Florentin Banu (antreprenorul care a lansat napolitanele JOE), Cristina Batlan (Musette), Radu Georgescu (fondatorul GECAD), Marius Ghenea (fondator al Flamingo Computers), Dragos Petrescu (fondatorul lantului de restaurante La Mama), Octavian Radu (cel care a lansat RTC, grup care detine printre altele si reteaua Diverta), si Dan Sucu (fondatorul Mobexpert).

Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR)


Unul dintre proiectele PTIR este programul Erasmus pentru Tineri Intreprinzatori, insa aplicatiile pentru editia din acest an s-au primit pana la 30 aprilie.

Proiectul este organizat in parteneriat cu asociatia Young Entrepreneurs of the European Union.

Programul dezvoltat de Uniunea Europeana sprijina tinerii antreprenori sa lucreze intr-o companie mica sau mijlocie dintr-o alta tara UE.


Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania

Consiliul este singura organizatie patronala la nivel national pentru IMM-uri si apara interesele intreprinderilor private in relatia cu autoritatile publice din Romania si din strainatate.

Site-ul Comisiei Europene- pagina dedicata intreprinderilor mici si mijlocii

Pe acest site puteti gasi calendarul unor evenimente dedicate antreprenoriatului, date statistice despre IMM-uri la nivel european, dar si legislatia in domeniu.

Proiecte pentru sprijinirea antreprenorilor

Proiecte pentru sprijinirea antreprenorilorSeed Money

Este un fond de investitii pentru proiecte online lansat in 2008 de catre Vlad Stan, Victor Anastasiu si Pablo Rodriguez Gonzalez. In general, investitiile sunt intre 10.000-50.000 de euro sau 20% din suma necesara lansarii proiectului.

Bucharest Hubb

Bucharest Hubb este un club pentru demararea de proiecte in online, iar taxa de membru este de 99 de euro. Proiectul a fost lansat de catre Victor Anastasiu, Vlad Stan si Pablo Rodriguez Gonzalez.

Clubul este un loc de intalnire pentru antreprenorii online care nu au resurse pentru inchirierea unui birou, dar si pentru cei care isi doresc sa comunice cu persoane care activeaza in acest domeniu.

Citeste si Unde isi pot da intalnire antreprenorii si specialistii din online.

StartupNation

StartupNation vrea sa ii faca pe tineri sa aiba o atitudine de antreprenor chiar daca au o afacere proprie sau se angajeaza intr-o companie.

Fondatorii proiectului sunt Vlad Stan, Malina Iordache si Sorin Spanu.

"Recomand antreprenorilor si celor ce vor sa isi lanseze propria afacere sa se aboneze la newsletterele acestor proiecte pentru a afla ultimele noutati", a declarat Vlad Stan pentru Wall-Street.