1 / 4

Un concurent pentru Poiana Brasov?

Primaria Brasov nu exclude scenariul ca viitoarea statiune Paltinu sa depaseasca Poiana Brasov in ceea ce priveste interesul turistilor pasionati de munte. Cu toate acestea, agentiile de turism sunt inca precaute in estimari.

"Nu va fi usor pentru noua statiune sa se pozitioneze in topul statiunilor montane, pentru ca Poiana Brasov este un brand care nu se va lasa surclasat fara «sa lupte». Statiunile montane au avantajul ca nu intra niciodata in extrasezon. Au potential balneoclimateric si sunt foarte solicitate de organizatorii de evenimente. Sporturile extreme sunt si ele parte a ofertei de turism montan si este recomandat sa le practicam vara", a explicat Mioara Gheorghe (foto), director operational al Happy Tour, cel mai mare tur operator de pe piata locala.

Oficialul Happy Tour a aflat despre proiectul statiunii Paltinu din presa si crede ca este o initiativa laudabila, care ar putea creste atractivitatea Romaniei ca destinatie turistica montana.

"Daca proiectul va fi realizat, atunci cred ca atat Paltinu, cat si Poiana Brasov vor prospera ca urmare a concurentei, dar si datorita diversificarii ofertei domeniului schiabil. Speram ca soarta acestui proiect sa fie diferita de a mult laudatului Dracula Park", adauga Mioara Gheorghe.

Esecurile proiectelor turistice din ultimii ani sunt aduse in discutie si de Traian Badulescu, general manager al agentiei de turism Tourist Media. El isi aminteste ca, de-a lungul ultimilor 10 ani, au fost anuntate multe proiecte in turismul local, precum statiunile Europa si Dracula Park, care nu au fost puse in practica. Insa daca proiectul statiunii Paltinu va fi implementat asa cum este el prezentat, atunci va deveni cea mai mare statiune montana din Romania si una dintre statiunile mari din Europa, crede Badulescu.

"Poiana Brasov este cunoscuta ca fiind «statiunea snobilor». Iar pentru ca Paltinu sa fie o statiune mai atractiva decat Poiana, ar trebui sa se promoveze agresiv, sa ofere nu doar servicii mai bune, ci si preturi mai mici. Cei care vor investi in statiunea din Muntele Cailor vor trebui sa se gandeasca ca o vor face pe termen lung", este de parere Petre Carst, administratorul hotelului Piatra Mare de 4* din Poiana Brasov.

Carst da 70% sanse de reusita proiectului de la Sacele. Lucrurile nu au de ce sa nu evolueze pozitiv in noua statiune, chiar daca Paltinu va avea “handicapul” ca nu se afla atat de aproape de un oras cum este Brasovul, spune el, adaugand ca avantajul din acest punct de vedere il are Poiana Brasov.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri