1 / 4

Romanii nu isi mai petrec zilele libere acasa

Alegerile romanilor pentru vacante depind de timpul liber pe care il au, dar si de bugetul pe care sunt dispusi sa il aloce in scop turistic cu ocazia sarbatorii Pastelui. In acest an, intre Paste si 1 mai este doar o saptamana, motic pentru care agentiile de turism s-au pregatit cu vacante care combina cele doua date.

"Un lucru este cert, valabil si pentru vacantele de Paste - zilele libere pe care le avem, indiferent ca sunt multe sau putine, nu mai sunt neaparat sarbatorite acasa. Tot mai multe persoane folosesc prilejul acestor zile libere pentru a face o scurta iesire, fie in tara, fie in strainatate", afirma oficialii agentiei de turism Paralela 45.

Pentru cursele charter Rodos si Creta se pot cumpara, din oferta celor de la Paralela 45, doua date de plecare la rand (5 si 6 nopti), rezultand astfel vacante de 11 nopti, in perioada 22.04-03.05, de la 482 euro/pachet, la un hotel de 3 stele.

Daca vorbim de cei care iau doar vacanta de Paste sau doar pe cea de 1 mai (insemnand cateva zile), majoritatea prefera pachete in tara sau in apopiere, in acest caz Bulgaria fiind cea mai ceruta destinatie, de departe, sustin reprezentantii agentiei TravelBiz.

"Daca vorbim de cei care «leaga» Pastele de 1 mai, avand astfel o vacanta de o saptamana sau chiar 10 zile, atunci tendinta se schimba, cele mai cautate fiind destinatiile externe, precum Turcia, Grecia sau Spania", spun cei de la TravelBiz.

Aproximativ 86.500 de turisti au ales tara noastra pentru vacanta de 1 mai din 2010, cheltuind la mare si la munte, pentru sejururi de 2 nopti, 19,35 milioane lei, iar alti 11.000 au preferat sa-si petreaca mini-concediul in afara Romaniei, mai ales in Bulgaria, Grecia si Turcia, cheltuind 1,32 milioane euro, potrivit Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Sursa foto: Paralela45

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri