7. Cascadele Iguazu - Argentina/Brazilia

7. Cascadele Iguazu - Argentina/BraziliaCascadele Iguazu, sau Cataratas del Iguazú in spaniola, sunt formate de raul cu acelasi nume.

Aceastea se numara printre cele mai mari atractii ale Argentinei.

Cataractele sunt amplasate pe Iguazu la granita dintre Argentina si Brazilia, facand parte din Parcul National Iguazu. Cascadele sunt formate din 270 de caderi de apa.


Sursa foto : Kudika

6. Marele Canion, Statele Unite ale Americii

6. Marele Canion, Statele Unite ale AmericiiMarele Canion al fluviului Colorado, sub adevaratul sau nume, este un canion de dimensiuni impresionante, avand o lungime de circa 447 km, Acesta este adanc sapat de fluviul din Statele Unite ale Americii intr-un platou inalt (Platoul Colorado).

Marele Canion se regaseste aproape integral ca parte a Parcului National al Marelui Canion, unul din primele parcuri nationale create in Statele Unite.


Sursa foto : wikipedia.org

5. Parcul National Komodo, Indonezia

5. Parcul National Komodo, IndoneziaParcul National Komodo este situat pe insula cu acelasi nume din Arhipelagul Indonezian.

Infiintat acum mai bine de 20 de ani, principalul sau scop este protejarea speciei cunoscute sub denumirea de “dragonul de Komodo”. In timp, parcul a fost dedicat si protectiei altor specii, iar in 1986 UNESCO l-a declarat monument al naturii si rezervatie mondiala a biosferei


Sursa foto : tripadvisor.com

4. Amazonul

4. AmazonulAmazonul este fluviul cu cel mai mare debit hidrografic din lume, cel mai extins bazin hidrografic din lume, care acopera cinci tari ale Americii de Sud, respectiv Brazilia, Peru, Bolivia, Columbia si Ecuador.

Jungla Amazoniana se afla in sudul Americii si se intinde pe o suprafata care o depaseste pe cea a Australiei.


Sursa foto : Kudika

3. Marea Bariera de Corali, Australia

3. Marea Bariera de Corali, AustraliaReciful este situat in Marea Coralilor in apropiere de coasta Queensland-ului din nord-estul Australiei.

Reprezinta cel mai mare recif de corali din lume, cuprinzand aproximativ 3.000 de recifuri. In zona exista peste 400 de tipuri de corali, 1.600 de specii de pesti, 4.000 de specii de moluste.

In 1981 a fost declarat Patrimoniului Mondial de catre UNESCO.


Sursa foto : Kudika

2. Raul subteran Puerto Princesa

2. Raul subteran Puerto PrincesaRaul Puerto Princesa se intinde la 50 de kilometri de orasul cu acelasi nume din Filipine.

Parcul National care gazduieste raul de 8,2 kilometri este parte din patrimoniul UNESCO si este situat in partea de nord a insulei.


Sursa foto : new7wonders.com

1. Uluru, Australia

1. Uluru, AustraliaMasivul stancos este cunoscut si sub numele de Muntele de granit rosusi este situat pe teritoriul Parcului Uluru–Kata-Tjuta.

Uluru este un monolit cu o vechime de 800 milioane de ani, format din gresie care apare ca o formatiune bizara intr-o regiune de ses fara alte denivelari de teren, potrivit Wikipedia.

Denumirea de Uluru, considerat a fi un munte sfant, provine din limba aborigenilor Anangu neavand un inteles deosebit.

Uluru are o lungime de circa 3 km si o latime de 2 km, cu un perimetru de 10 km.


Sursa foto : wikipedia