Care este destinatia preferata?

Care este destinatia preferata?As putea spune ca este Spania, indiferent de oras sau regiune.

Cred ca relatia mea speciala cu aceasta tara se datoreaza si faptului ca am fost eleva, de la scoala primara pana la liceu, a Liceului Bilingv Miguel de Cervantes din Bucuresti. Prin urmare am luat contact inca de la o varsta frageda cu lumea hispanica, in general si cu Spania, in special.

Trei motive pentru care ar trebui sa vizitam Spania

Trei motive pentru care ar trebui sa vizitam SpaniaCred ca as putea insira milioane de motive, insa voi incerca sa sintetizez si sa ma rezum doar la trei.
Primul ar fi Barcelona, cu tot ceea ce inseamna ea, de la obiective turistice la arhitectura si pana la atmosfera absolut speciala a acestui oras.
Cel de-al doilea motiv este spiritul acestui popor,care, in ciuda faptului ca se afla la mai bine de 3.000 de km departare de noi, se aseamana extraordinar de mult cu romanii. Spaniolii sunt un popor viu si prin asta cred ca spun totul.
Al treilea motiv este, fara doar si poate, mancarea. Pentru mine, in Spania se gaseste chintesenta gastronomiei mediteraneene. De la fructele de mare pana la mancarurile gatite si la incredibila varietate de legume si fructe, totul este exceptional.


Care este cea mai buna perioada in care merita sa vizitam Spania?

Din punctul meu de vedere, dupa 16 ani in care am vizitat Spania in diferite momente ale anului, eu as recomanda vara. Chiar daca vara inseamna nebunia turistica, atunci cand navalesc milioane si milioane de turisti din toate colturile lumii, eu totusi as alege sa vizitez Spania vara. Vara este anotimpul cand Spania, indiferent de regiune sau de oras, infloreste.

Top 3 must see/ must do in locul respectiv

Top 3 must see/ must do in locul respectiv1.Ceuta - enclava spaniola in nordul Africii, se traverseaza stramtoarea Gibraltar si exista cativa kilometri patrati de pamant spaniol.Este un loc special in care cultura magrebiana se intrepatrunde cu cea spaniola, iar rezultatul este o experienta pe care nimeni nu o poate uita.

2. Madrid - capitala Spaniei, care, din punctul meu de vedere, surprinde cel mai bine spiritul spaniol. Este o adevarata metropola a Europei si o experienta in adevaratul sens al cuvantului. De la ceea ce se poate vizita pana la cumparaturi si restaurante, totul este de calitate. Si, in ceea ce priveste gastronomia spaniola, se poate spune ca centrul ei se afla in Madrid. Cineva imi spunea ca cele mai bune fructe de mare si cel mai bun peste ajung in Madrid mai proaspate decat in alte orase care poate sunt porturi la Atlantic sau la Mediterana.

3.Costa Brava - toate peisajele bucatii de litoral a Catalunyei sunt impresionante. Cred ca este cea mai frumoasa, sau, mai bine spus, cea mai spectaculoasa fasie de coasta a Spaniei. Se intalnesc si peisaje stancoase, dar si bucati de plaja cu nisip fin. Se poate spune ca, intr-un fel, se aseamana cu unele peisaje din insulele grecesti.
Am enumerat doar 3, dar lista poate continua la nesfarsit.

Care este cel mai bun restaurant/local/bar din locul respectiv

Care este cel mai bun restaurant/local/bar din locul respectivCred ca este cumva imposibil sa faci un top, pentru ca sunt atat de multe si de variate, incat efectiv nu poti alege.

Care este felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult?

Cred ca pentru mine felul de mancare nu este relevant, mai degraba as putea preciza ingredientul meu favorit. Este vorba despre fructele de mare care, indiferent cum sunt gatite, in Spania sunt exceptionale.

Care este cea mai placuta amintire din locul respectiv?

Amintiri placute sunt multe, nenumarate, dar cred ca niciuna nu se ridica la nivelul celei de vara trecuta, vara 2011. A fost un tur de forta in 6 zile Barcelona-Madrid-Malaga cu trenul si avionul. A fost singura data cand am vazut Spania cu alti ochi, dupa atatia ani de calatorii.

Sursa foto: Flickr

V-ati muta acolo?

V-ati muta acolo?M-as muta acolo maine. Nu am niciun argument care sa ma impiedice.
Vorbesc spaniola de la varsta de 7 ani, pot spune ca uneori ma surprind gasind anumite cuvinte mai repede decat in romana. Singurele impedimente sunt munca si familia. Eu sunt medic si workaholica pe deasupra si inca sper ca ramanand in tara as putea schimba ceva in felul in care este vazut sistemul sanitar in Romania.

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

In comparatie cu orice alta tara pe care am vizitat-o (si pot spune ca am vazut destule), din Canada pana in Siria si din Olanda pana in Maroc, spaniolii sunt deschisi, sociabili, primitori si sunt in general persoane care stiu sa te binedispuna. Cand am ajuns prima oara in Spania aveam 12 ani si impresia generala pe care am avut-o a fost ca erau toti prieteni intre ei. Imi aduc aminte si acum ca ma uitam intrigata ca se salutau pe strada chiar daca nu se cunosteau si ca, atunci cand cunosteau o persoana pentru prima oara, politetea impunea sa se pupe ca si cum ar fi fost prieteni de o viata.

Recomandari de suveniruri specifice pentru acea destinatie

Recomandari de suveniruri specifice pentru acea destinatieDin nefericire nu sunt cea mai indicata persoana care sa recomande suveniruri, pentru ca in primul rand nu sunt o mare fana a acestora, si in al doilea rand, pentru ca relatia mea cu Spania a trecut demult de etapa suvenirurilor. Cred ca pentru mine, in categoria suvenir se incadreaza o pereche frumoasa de pantofi si pot generaliza asta, intr-un fel, spunand ca orice obiect pe care il achizitionezi dintr-un loc anume te leaga afectiv de locul respectiv .

Care este cea mai importanta recomandare pentru destinatia respectiva pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

Cred ca cea mai importanta recomandare pe care o pot face este una care pentru mine este generala, indiferent de tara sau de locul pe care il vizitez: in primul rand, incerc sa evit locurile din ghidurile turistice in masura in care se poate, evit aglomeratiile de turisti si tot ceea ce atrag dupa sine acestea. Motivul? Aceste locuri vin la pachet cu preturi mari, lipsa calitatii si un fel de „kitsch”-izare a locului respectiv. Prin urmare, recomandarea mea ar fi: fie ca mergeti in Spania sau in orice alt loc din lume, incercati sa traiti ca localnicii, sa filtrati informatiile prin felul lor de a fi, sa traiti atmosfera locului cu ei si printre ei. Parerea mea este ca numai asa puteti sa va faceti o parere obiectiva si sa aveti parte de o experienta autentica.