Destinatia preferata

Destinatia preferataMont Saint Michel, Franta, regiunea Normandia.

Noi sutem fani city - breaks, iar aceasta este o destinatie excelenta pentru un week-end prelungit, fiind nevoie de 2-3 zile intregi pentru a vizita zona. Recomandarea noastra este sa mergeti cu Air France pana la Rennes, iar de acolo sa inchiriati o masina.

Trei motive pentru a vizita locatia

Este un loc unic in lume, unde puteti avea parte de experienta culturala (manastirea fortificata este printre cele mai vechi din Europa), aventura (locul este renumit pentru cea mai mare maree din Europa, un fenomen cu adevarat spectaculos) si romantism (burgul medieval dezvoltat in jurul manastirii si intreaga zona rurala a Normadiei radiaza romantism) in acelasi timp.



Cea mai buna perioada in care putem vizita acest loc

Cea mai buna perioada in care putem vizita acest locCea mai buna perioada este luna septembrie, cand se inregistreaza diferentele maxime de nivel dintre flux si reflux. De asemenea si clima inca este buna in acea perioada (atentie, este totusi mai rece decat la noi, in special dimineata si seara).

Top 3 must see/must do

In primul rand, obligatoriu de vizitat manastirea si burgul.

In al doilea rand, obligatoriu de vazut mareea in punctul ei culminant. Cautati pe internet programul mareelor si incercati sa fiti acolo in zilele si la orele de maxim. Probabil va trebui sa va treziti mai devreme decat sunteti obisnuiti in vacanta, dar va asigur ca merita. Este spectculos sa vezi cum creste nivelul apei clipa de clipa, cum se inunda parcarile si cum mica peninsula devine insula.

In al treilea rand, vizitati Normandia rurala si faceti o oprire si la Saint Malo (mai putin de o ora cu masina, pe malul marii). Este un oras superb, care si-a pastrat viu aerul medieval.

Cel mai bun restaurant din zona

Cel mai bun restaurant din zonaLa Mont Saint Michel luati macar o data masa la celebrul Mere Poulard. Este specializat in omlete.

Nu va puteti imagina varietatea de moduri in care se poate gati omleta, de la antreuri, la feluri principale si pana la deserturi (omleta cu sampanie si zahar caramelizat). Desigur o astfel de masa completa este bomba pentru ficat, dar la urma urmei nu faceti asta in fiecare zi.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

In afara de omletele de la Mere Poulard, ni s-au parut senzationale scoicile de la restaurantele din Saint Malo.

Sursa foto: merepoulard.com


Cea mai placuta amintire din Mont Saint Michel

Cea mai placuta amintire din Mont Saint MichelRasaritul de soare urmarit impreuna cu sotia, urmat de izolarea completa in timpul fluxului la cota maxima.

8. V-ati muta acolo? De ce da, de ce nu?

Nu ne-am muta acolo in primul rand din ratiuni de clima. Daca ar fi sa ne stabilim altundeva decat in Romania, sigur ar fi intr-o tara din zona Marii Mediterane.

9. Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

Localnicii sunt foarte primitori si, in general, oameni pozitivi, veseli, fara fite. In general este o foarte mare diferenta, in sensul bun, intre francezii din provincie si parizieni. Cine vrea sa cunoasca Franta cu adevarat, trebuie neaparat sa iasa din Paris.

Recomandari de suveniruri

Recomandari de suveniruriVa recomandam dulciurile de casa, terinele si cidrul, toate produse in gospodariile locale si pe care le puteti gasi la targul ce are loc in fiecare weekend.

Cea mai importanta recomandare pentru locatia respectiva pe care nu o gasim intr-un ghid turistic

Nu va cazati neaparat in Mont Saint Michel. Exista hoteluri si pensiuni de foarte buna calitate pe continent, care sunt la distanta de mers pe jos, si care va ofera, pe langa tarife mult mai bune, oportunitatea de a vedea Mont Saint Michel noaptea, iluminat extraordinar. Este un spectacol unic si il veti putea admira in fiecare seara de la fereastra camerei dumneavoastra.

De asemenea, nu ratati sa ajungeti si la Saint Malo!

Sursa foto: freedigitalphotos.net