Destinatia preferata

Destinatia preferataDe multe ori cand merg in vacante aleg cele mai mediatizate si renumite atractii turistice: marile orase, monumente istorice reprezentative sau destinatii exotice.

De putine ori insa, mi s-a intamplat sa gasesc un loc parca uitat de lume, dar cu un farmec aparte, asa cum am descoperit oraselul Skagen din Danemarca, locul cel mai Nordic al tarii unde se intalnesc cele doua mari, Marea Baltica si Marea Nordului, fiind despartite doar de o fasie de pamant.

Motivele pentru care ar trebui sa mergem acolo

Motivele pentru care ar trebui sa mergem acoloDaca ai “noroc” de o vreme mai rea cand marile sunt agitate, poti sa vezi un adevarat spectacol maritim in care valurile se izbesc unul intr-altul.
Este un loc cu adevarat deosebit, si de aceea a fost de multe ori imortalizat in picturile daneze.

Top must see sau must do in Skagen, Danemarca

Pe vremea cand imi faceam masterul in Danemarca, in week-end-urile ploioase imi doream sa evadez din campusul universitar si plecam in mici expeditii cu trenul prin tara. Recomand calatoria cu trenul in Danemarca pentru ca este confortabil si puteti admira relaxati peisajele frumoase. Daca totusi alegeti sa calatoriti cu masina, pregatiti-va sa intalniti in drumul vostru localitati de multe ori pustii, Danemarca fiind o tara cu o demografie scazuta mai ales in nordul si estul tarii.


Cea mai buna perioada in care putem vizita orasul Skagen

Cea mai buna perioada in care putem vizita orasul SkagenSkagen este orasul situat in punctul cel mai nordic al tarii, asa ca este destul de pustiu pe parcursul anului, insa se aglomereaza pe timp de vara, mai ales la mijlocul lunii iulie cand gazduieste un renumit festival danez la care vin sa se relaxeze si sa se distreze toti danezii din orase. In rest, oraselul ramane linistit, asa cum l-am cunoscut si eu.

Cea mai placuta amintire din Skagen

Cand am ajuns in Skagen ploua ingrozitor, dar nu m-am abtinut sa fac o plimbare si sa colind fiecare straduta, avand impresia ca sunt intr-un oras pentru copii inconjurata de case foarte mici si gradini de poveste. Multe din acele case dateaza din anii 1600-1700 si sunt intacte. De cateva ori m-am strecurat chiar si prin gradinile caselor doar ca sa vad cum arata o casa asa mica si m-a surprins faptul ca ca sunt amenajate foarte modern, in stilul danez minimalist. Dar am ramas totusi cu o mare dilema: nu inteleg cum pot locui niste oameni asa inalti si robusti precum danezii in case asa de mici.




Gustarea preferata din acea zona

Gustarea preferata din acea zonaLa pranz imi placea sa experimentez preparatele traditionale daneze, care de cele mai multe ori veneau la pachet cu discutii simpatice cu localnicii, dornici sa lege prietenii.

Comandati un platou rece, care va include herring afumat, herring in sos curry si marinat, ceapa, creveti si sosuri, precum si o halba de bere traditionala daneza.


Sursa foto: freedigitalphotos.net