Destinatia preferata?

Destinatia preferata?As raspunde ca lumea intreaga. Imi place sa calatoresc, sa descopar, sa descifrez traditii si culturi diverse. Pentru ca trebuie sa ma opresc doar la una, aleg Peru.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem acolo: misterul unei civilizatii stravechi pe care il experimentezi intalnind oamenii de azi, vestigii si diferite tipuri de peisaj si climat.

Cea mai buna perioada in care putem vizita locul: iarna.

Top 3 must see…sau must do: Templele Chan Chan, Cuzco, Machu Picchu, Puerto Maldonado, Manu - veti spune ca sunt previzibile. Prefer sa fie asa decat sa trec sub tacere peisajele incantatoare, atmosfera incarcata de istorie, frumusetea oamenilor, sofisticarea spatiilor. Mai adaug ca trebuie incercata mancarea locurilor- este delicioasa, oriunde.

Surse foto: freedigitalphotos.net, arhiva personala a Alinei Luiceanu

Cel mai bun restaurant/local/bar?

Cel mai bun restaurant/local/bar?In Cusco gasiti multe baruri si restaurante cu mancare traditionala delicioasa.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult: Ceviche - este unul din felurile de macare populare pe coasta Peru. Este realizat din peste alb - rechin, de exemplu, marinat in sos de lamaie, cu mirodenii diverse si garnituri la alegere. Este pregatit fara foc, mereu proaspat. Celor carora le plac fructele de mare, mancarea peruana le va produce surprize foarte placute. Pentru carnivorii profesionisti - pachamanca – un fel de escalop din diferite carnuri pregatite pe pietre incinse, merita incercat.

Cea mai placuta amintire din Peru: Machu Picchu vazut devreme, chiar inainte de rasaritul soarelui.

V-ati muta acolo?

V-ati muta acolo?Consider calatoriile ca sunt sunt noi forme de a descoperi lumea, idei, traditii – ca sa imi imbogatesc experienta, nu m-am gandit niciodata la ideea de a ma muta definitiv in locurile pe care le descopar.

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari? Sunt absolut fascinanti locuitorii din afara oraselor si zonelor turistice. Poarta inca amprenta vechilor inca, au traditii minunate, sunt destul de retinuti dar sunt prietenosi si, la randul lor, curiosi.

Recomandari de suveniruri...reproduceri dupa bijuterii de cult Inca, gentute de umar lucrate manual din lana de lama, poncho-uri.

Cea mai importanta recomandare pentru Peru pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?
Parcurgeti Inca Trail (cu o rezervare care trebuie facuta cu minim 1 an inainte), echipati corespunzator pentru carari de munte, inguste si abrupte.