Destinatia preferata

Destinatia preferataSpania este tara mea de suflet, nu intamplator am ales aceasta tara pentru unul dintre cele mai frumoase momente din viata mea, si anume nunta mea, pe care am organizat-o la Marbella.

Astfel, una dintre destinatiile mele preferate de vacanta este Barcelona, oras inzestrat cu o cultura plina de vitalitate, protagonist al unui vertiginos progres economic, expresia concreta a unei continue vointe de reinnoire

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem acolo

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem acoloFie ca vrei sa stai intins la plaja pe nisipul fierbinte, fie ca vrei sa adminiri muntii sau sa te “pierzi” o zi intreaga in muzee, Barcelona este un oras plin de surprise, in care nu te plictisesti in nicio vacanta.

Cea mai buna perioada in care putem vizita locul

In functie de ce vrei sa faci, poti vizita Barcelona de primavara pana toamna tarziu.

Sursa foto: Wikipedia


Top 3 must see sau must do

Top 3 must see sau must doNu poti rata in Barcelona Fontana Magica situate pe Montjuic, daca vrei sa te bucuri de un spectacol de muzica, culori si apa. Cand ai un amestec perfect echilibrat de apa, culori, lumina si muzica, spectacolul nu poate fi decat magic J. Barcelona este orasul in care mergi pe urmele lui Gaudi, pe care il puteti descoperi vizitand cartierul dedicat.

Astfel, daca vizitati pe jos cartierul Gaudi, veti admira operele acestui artist, vizionar si extravagant, fara nicio umbra de dubiu, expresia cea mai bizara si emblematica a Barcelonei. Casele sale (Pedrera, Batllò) si gradinile sale de o arhitectura inedita, realizate in culori vii (Park Guell), situate la granita dintre vis si realitate va vor insoti plimbarile prin Barcelona. Opera cea mai cunoscuta a lui Gaudì este Templul Espiatorio din Sagrada Familia, al carui artist i s-a dedicat in intregime pana in ultima ultima sa zi din viata, reflectati un pic, din cauza unui tramvai ce l-a lovit in timp ce traversa.

Sursa foto: barcellonaguida.it


Cel mai bun restaurant din Barcelona

Cel mai bun restaurant din BarcelonaPentru cei care vor sa se rasfete, recomand Restaurantul Central 3 stele Michelin Botafumeir. Pentru o portie delicioasa de fructe de mare, recomandarea mea este La Paradeta.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Fructele de mare, tot timpul proaspete, paella, txuleta, dar si dulciurile sunt foarte bune, vinurile spaniole sunt de asemenea foarte apreciate.

Sursa foto: delicious-cooks.com


Cea mai placuta amintire din Barcelona

Cea mai placuta amintire din BarcelonaAm vizitat Barcelona in intalniri de afaceri sau in vacante cu familia si prietenii. Una dintre amintirile cele mai dragi este vacanta „cu fetele”, o iesire in care am bucurat din plin de timpul petrecut la plaja si de plimbarile prin muzee si magazine.

V-ati muta acolo? De ce da, de ce nu?

Deocamdata, nu m-as muta in Barcelona, pentru ca sunt foarte implicate in dezvoltarea business-ului Marelvi in Romania, o provocare foarte importanta pentru mine, in defavoarea careia nu as vrea sa fac o astfel de concesie acum. Pe viitor, pot lua in considerare o “retragere” in Spania, atunci cand voi preda, la randul meu, stafeta Marelvi catre generatiile viitoare.

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

Imi place in mod deosebit spiritul prietenos si festiv al catalanilor.

Recomandari de suveniruri

Portelanuri, obiecte din ceramica, obiecte decorative, obiecte de arta, produse Gourmet: dulciuri, vinuri si faimosul jamon serrano.

Sursa foto: barcelona.com