Destinatia preferata

Destinatia preferataAm calatorit foarte mult peste tot in lume si este destul de dificil sa aleg o singura destinatie - fiecare are cate ceva special.

Daca trebuie sa aleg as opta pentru perla Lituaniei - Nida, un oras in Curonian Spit, o bucata de pamant inconjurata de apele Marii Baltice de la Vest la Est.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in acest loc

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in acest locPeisaje care te lasa fara rasuflare (zone protejata Unesco World Heritage)
Orasele de pescari
Plajele cu nisip alb

Cea mai buna perioada in care putem vizita Nida

Vara sau inceputul toamnei.

Top 3 must see in Nida

Top 3 must see in Nidaa) o plimbare pe duna de nisip Parnidis, pentru a admira cateva privelisti minunate – apa marii pe o parte iar pe cealalta laguna si orasul. De pe aceasta duna poate fi admirat rasaritul sau apusul. Merita urcusul.
b) sa inchiriezi o bicicleta si sa vizitezi Curonian Spit. Cararuile pe care se poate merge cu bicicleta sunt de-a lungul marii si prin paduri de pin unde aerul este curat si atmosfera relaxanta. Poti merge sa vizitezi Dealul Vrajitoarei unde sunt expuse multe sculpturi traditionale cu vrajitoare, diavoli si creaturi fantastice.
c) sa pescuiesti la laguna, sa mergi cu yachtul sau cu barca.

Cel mai bun restaurant din Nida

Cel mai bun restaurant din NidaCele mai bine cotate restaurante din oras sunt – Nerija si Nidus. Seara poti merge la crama In Vino, care are terasa pe acoperis de unde pot fi admirate privelisti foarte frumoase. Majoritatea restaurantelor si barurilor functioneaza doar pe perioada verii.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Charcio – supa picanta; preparate cu peste proaspat, mancaruri cu ciuperci.

Sursa foto: segebute.blogspot.ro


Cea mai placuta amintire din Nida

Cea mai placuta amintire din NidaPentru mine Nida este un soi de rai ascuns unde poti evada din viata reala. Te poti intalni cu elani in timp ce te plimbi cu bicicleta si poti sa citesti carti langa dunele de nisip fara sa te intalnesti cu cineva. Este o experienta memorabilia. Festivalul anual de jazz este de asemenea o experienta foarte frumoasa.

V-ati muta acolo?

Nu m-as muta. Este locul perfect pentru vacante linistite. Poti sa citesti, sa te plimbi cu bicicleta sau yachtul, insa sunt o persoana de oras si viata curge prea incet si este prea linistita pentru gustul meu.

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?Relaxati, sinceri, primitori.

Recomandari de suveniruri

Poti gasi chihlimbar de unul singur sau poti cumpara obiecte din lemn facute de mana. Amintirile sunt insa cel mai bun suvenir pe care il vei aduce cu tine inapoi la civilizatie.

Cea mai importanta recomandare pentru Nida pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

Pregatiti un picnic pentru micul dejun si savurati-l in timp ce admirati rasaritul de pe duna Parnidis.


Sursa foto: passengerdiaries.com