Destinatia preferata

Destinatia preferataAm multe locuri in care mi-ar face placere sa revin (intotdeauna este in fruntea listei Franta) si mai multe pe care as dori sa le vad.

M-as opri insa la ultima vacanta, pentru ca mi-e dor de vara. Este vorba despre o locatie care nu mai pare spectaculoasa prin accesibilitate, insa care este mereu un univers atat de vast si de frumos de descoperit: Grecia. In mod particular, voi descrie o destinatie care merita vazuta: insula Skiathos, perla Marii Egee.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in insula Skythos

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in insula Skythos• Mancarea excelenta (fructe de mare, peste, branza, tocanite) pentru cei care practica turismul culinar;
• Atmosfera extrem de cosmopolita, dar si locuri linistite pentru cei care le cauta si le apreciaza;
• Incarcatura cultural-istorica.

Cea mai buna perioada in care putem vizita insula

Primavara tarzie, vara si toamna devreme.

Cel mai bun restaurant din insula Skiathos

Cel mai bun restaurant din insula SkiathosDaca va place mancarea autentica si atmosfera cat mai apropiata de traditionalul locului, recomand taverna Avli, unde patronul este si bucatar si prepara de la fructe de mare proaspete (calmar, caracatita la gratar sau o tocanita de scoici), peste si tocanite gatite in vase de lut la foc mic, la cuptor din miel sau vita.

In port, de asemenea, sunt multe taverne unde poti manca, la cativa metri de mare, fructe de mare si peste gatite traditional sau la gratar.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Scoici saganaki si branza halloumi saganaki.

Cea mai placuta amintire din Insula Skiathos

Cea mai placuta amintire din Insula SkiathosPopasul pe insula Skopelos, cu cea mai bogata si feerica vegetatie din Grecia, unde s-a filmat Mama Mia.

Top 3 must see

• plaja koukounaries, una dintre cele mai frumoase din Europa
• plaja salbatica Lalaria, unde se poate ajunge numai cu vaporasul. Aici plaja este salbatica, pietroasa, cu apa imaculata, de un albastru pal, prin care se vad pestii.
• Kastro, vechiul oras, o fosta cetate fortificata din secolul XIV, care avea drept rol apararea impotriva piratilor.


V-ati muta acolo?

V-ati muta acolo?Doar vara as sta acolo...De tot nu as pleca nicaieri. Este un loc de o frumusete rara, imbinand salbaticul, cu opulenta civilizatiei, spiritualul cu accentele hedoniste si pentru ca este un paradis culinar.

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

Foarte primitori si simpli. Cu un spirit antreprenorial pronuntat si cu „savoir-vivre”.

Recomandari de suveniruri

Recomandari de suveniruriMirodenii, icoane.

Cea mai importanta recomandare pentru insula Skiathos pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

Intrebati si localnicii despre ce merita gustat si vazut. Ofera de multe ori informatii valoroase despre ce este autentic.