Destinatia preferata

Destinatia preferataCu siguranta, Grecia! Atat partea insulara cat si cea continentala!

De la ospitalitatea localnicilor, preparatele savuroase, clima prietenoasa, pana la cultura si traditiile grecilor, toate sunt fascinante! De altfel, pentru ca ma captiva de ceva vreme aceasta destinatie turistica, in ultimul an am fost intr-o serie de “calatorii de documentare”. Am cules idei si am cumparat obiecte de la diverse targuri de antichitati, iar in octombrie am inaugurat un restaurant cu specific grecesc de care sunt foarte mandru. Meze Taverna imbina elemente traditionale (obiecte autentic grecesti cumparate personal de mine si expuse in restaurant) si elemente reinterpretate intr-o nota moderna, cum ar fi fresca de pe tavan cu o nelipsita nota de umor.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem acolo

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem acoloE greu sa aleg, dar as pune pe primul loc mancarea exceptionala. De altfel, daca vreti sa va convingeti de savoarea preparatelor grecesti, puteti incerca meniul de la MEZE Taverna, unde am pastrat retete autentic grecesti.

In al doilea rand, Grecia este un loc care trebuie vizitat pentru peisajele superbe si pentru cele mai bune plaje si cea mai limpede apa din Europa.

Nu in ultimul rand, distanta scurta cred ca e un argument bun pentru un city-break in Grecia.

Cea mai buna perioada in care putem vizita Grecia

Din punctul meu de vedere este ideal de vizitat Grecia la sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie. Atunci vremea e perfecta pentru lenevit pe plaja, plimbari prin locurile incarcate de istorie sau seri tarzii la un pahar de vin intr-o taverna.

Sursa foto: Wikipedia

Top 3 must see sau must do

Top 3 must see sau must doMust see
Pe primul loc: Plaja Egremni de pe insula ioniana Lefkada. E adevarat ca trebuie sa urcati aproximativ 350 de trepte pe o stanca abrupta pana sa ajungeti la ea, dar veti descoperi o plaja salbatica si o mare atat de limpede, incat va veti convinge ca a meritat efortul. De asemenea, recomand Insula Symi, care apartine complexului de insule din Arhipelagul Dodecanez si se afla la nord-vest de Rhodos. Nu in ultimul rand, Lindos Rhodos este un oras antic pitoresc pe care merita sa-l vizitati.

Must do
In primul rand, degustarea preparatelor bucatariei grecesti in taverne vechi de familie pentru ca acolo veti descoperi gusturi autentice. Mai recomand si plimbarea cu barca cu motor in jurul insulelor si plimbarea cu magarusul in Santorini.

Sursa foto: Wikipedia

Cel mai bun restaurant din Grecia

Cel mai bun restaurant din GreciaCel mai bun restaurant este fara doar si poate Anthoula’s square din Kriopigi, taverna in care l-am descoperit pe bucatarul nostru – Georgios Kritos.

Cel mai bun bar: Rock 'n' Roll Bar din Skiathos.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Greu de ales, asa ca am sa fac un top 3:
1. „Feta Tiganiti”, adica branza feta infasurata in foitaj, marinata in miere de pin, otet balsamic si susan.
2. „Arnaki Kassandrino” – miel gatit cu ceapa verde, marar si prune.
3. „Portokalopita” – placinta greceasca cu portocale.
Pe toate le avem si in meniul de la MEZE Taverna.

Cea mai placuta amintire Grecia

Cea mai placuta amintire GreciaUna dintre cele mai placute amintiri din calatoriile mele in Grecia este initierea in ski nautic. S-a intamplat in insula Skiathos si a fost o experienta cu multa adrenalina.

V-ati muta acolo?

Da, chiar m-am gandit la asta. Nu am conturat inca in detaliu planul, dar ma bate gandul ca inainte de pensie sa ma retrag in Grecia cu familia... fara regrete! E un loc in care te poti linisti si poti trai simplu si frumos!

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?Grecii sunt extraordinari! Nu se streseaza, nu se agita... sunt calmi si rabdatori si iti inspira si tie aceeasi liniste. In plus, sunt zgomotosi cand vorbesc si sunt mereu veseli, semn ca stiu sa se bucure de lucrurile marunte care fac viata mai frumoasa.

Recomandari de suveniruri

Ingredientele traditionale sunt secretul bucatariei grecesti, asa ca va sfatuiesc sa aduceti acasa pentru familie si prieteni: dulceturile traditionale din fructe, legume, mirodenii, ulei masline, bureti naturali.

Cea mai importanta recomandare pentru Grecia pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

Va recomand o vizita la Taverna Pitrophos din Stegna (Insula Rhodos), pentru peste si fructe de mare proaspete.