Destinatia preferata

Destinatia preferataLa sfarsitul lunii august am pornit intr-o incursiune de o saptamana in Toscana plecand de la Roma catre Florenta.

Intr-un grup de 4 prieteni buni am inchiriat masini si am ales drumuri nationale (niciodata pe autostrada) pentru ca “Terra Magica” – asa cum o numeste Andrea Bocelli imbina peisajul ce linisteste sufletul, hraneste mintea cu istoria-i fabuloasa si te bine dispune cu bucatele si vinurile renumite.

Motive pentru care ar trebui sa mergem in Toscana

Motive pentru care ar trebui sa mergem in ToscanaDaca sunteti genul romantic, vremea se anunta prielnica si sunteti dispusi sa alocati un buget mai generos, puteti sa va bucurati de calatoria prin Toscana la volanul unei masini de epoca decapotabile, pe care o puteti inchiria de la www.zephyrus.it.

Altfel si cu o masina economica, veti admira la fel de bine peisajele pe drumurile din zona Val D’Orcia. Aici sunt facute cele mai frumoase poze ale peisajelor toscane, cu binecunoscutii chiparosi, si coline blande.

Top must see/must do in Toscana

Top must see/must do in ToscanaCa puncte de atractie, pe langa clasicele si minunatele Florenta, Siena sau Pisa mai sunt nenumarate orase mai mici, care au un farmec aparte. Recomand cu tot sufletul Lucca, San Giminiano, Volterra, Pistoia, Montalcino si Montepulciano.

Cortona este probabil unul din cele mai frumoase orase medievale din Toscana. Festivalul de muzica clasica din Cortona este faimos. Orasul ofera un peisaj spectaculos asupra regiunii. Un restaurant excelent este Da Tonino , cu peisaj si meniu perfect. Puteti incerca si Il Falconiere, intr-o resedinta de la 1600 , cu peisaj , si o mancare rafinata.

Asissi, tot un oras medieval este locul de nastere al Sfantului Francisc, fondatorul Ordinului Franciscanilor si unul dintre patronii Italiei. Atractia principala este Basilica di San Francesco.

Cel mai bun restaurant din Toscana

Cel mai bun restaurant din ToscanaCand ajungeti in zona Montalcino, sa nu ratati o vizita la Castello Banfi, si eventual un pranz cu degustare de vinuri la Castel.

Tot aici, puteti ajunge pe un drum superb la Abatia Sant’ Antimo, unde la ore fixe veti auzi calugarii intonand canturi gregoriene. Este un peisaj desprins din Rai, parca.

Daca va place vinul alb tanar, nu ratati Orvieto, care pe deasupra este si un oras spectaculos. In sec XIV era mai populat si prosper decat Roma. Catedrala este de-a dreptul somptuoasa.

Sursa foto: www.orvietowines.com

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai multToscana te imbie cu toate bunatatile din lume: cu branza de pecorino din Pienza, vinurile spectaculoase, ulei de masline si foarte multe obiecte de arta, artizanale si antiquri.

Sfat de vacanta

Sfat de vacantaPentru pasionatii de golf, in Toscana vor gasi unele cele mai frumoase terenuri de golf din cele 225 cate sunt in toata Italia. Daca ajungeti la Florenta trebuie sa ajungeti si la Golf dell’Ugolino, un teren cu o istorie care incepe inca de la 1889.

Sursa foto: golfugolino.it

Cea mai importanta recomandare pentru Toscana pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

Cea mai importanta recomandare pentru Toscana pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

Toscana poate fi vizitata la nesfarsit pentru ca in fiecare minut poti sa fii incantat de un peisaj, un miros, un gust, un sunet, o idee, o inspiratie.