Orient Express versus InterRail Pass, Europa

Orient Express versus InterRail Pass, EuropaO calatorie cu legendarul tren Venice Simplon Orient Express este o combinatie de romantism si aventura, care nu trebuie ratata, insa nu este o experienta deloc ieftina.

De exemplu, o excursie de sase zile Paris-Istanbul cu renumitul Orient Express costa circa 13.000 de euro de persoana.

In acelasi timp, cinci zile cu InterRail Pass pe aceeasi distanta costa circa 190 de euro sau 455 de euro la clasa intai.

Sursa foto: www.orient-express.com


Insulele Galpagos versus Isla de la Plata, Ecuador

Isla de la Plata este cunoscuta sub denumirea de “Galapagosul saracului” si este situata la doar 27 de kilometri departare de teritoriul continental al statului sud-american Ecuador, in timp ce renumitele Insule Galapagos sunt la o distanta de peste 1.000 de kilometri.

Aici turistii pot vedea animale marine, precum balene si lei de mare sau pasari, ca fregate sau albatrosi, insa nu gasesc broastele testoase gigante sau pinguinii din Galapagos.

O zi de excursie in Plata costa in jur de 27 euro, in timp ce o croziera de opt nopti in Galapagos costa peste 1.100 de euro.

Sursa foto: www.galapagosislands.com


Muntele Kilimanjaro (Tanzania) versus Muntele Kenya (Kenya)

Muntele Kilimanjaro (Tanzania) versus Muntele Kenya (Kenya)Kilimanjaro, cel mai inalt munte din Africa (5.895 metri), reuseste de cele mai multe ori sa "ia fata" Muntelui Kenya (5.199 metri).

Ambele ofera amintiri de neuitat turistilor, de la catarari in zone vulcanice, la paduri tropicale si flora rara.

Cu toate acestea, Kenya este mai salbatica si are mai putini localnici, fiind si mai ieftina datorita taxelor mai mici, precum si zilelor mai putine de urcare pe munte (patru zile).

Sursa foto: www.kenyabudgetholiday.com


Croaziera versus feluca pe Nil, Egipt

Croaziera versus feluca pe Nil, EgiptFluviul Nil, punct important de atractie pentru turisti, este aproape tot anul incarcat de ambarcatiuni, de la hoteluri plutitoare de cinci stele, care pot sa coste 200 de dolari pe noapte de persoana, la traditionalele barci egiptene – feluci (12 dolari).

Ambarcatiunile moderne au avantajul ca se misca mai repede si ofera facilitati ca aer conditionat, baruri sau spa-uri, pe scurt, confort.

Pe de alta parte, felucile nu au cabine sau bai, insa ofera o senzatie mult mai autentica turistului.

Sursa foto: Wikipedia

Rezervatia Sabi Sand vs Parcul National Kruger, Africa de Sud

Rezervatia Sabi Sand vs Parcul National Kruger, Africa de SudIntrarea in Parcul National Kryger costa circa 23 de dolari, iar camparea intr-un cort ii mai costa o suma similara pe turisti.

Aici turistii pot face safarii si pot urmari lei, leoparzi, rinoceri, elefanti si bivoli.

Pe de alta parte, in rezervatii precum Sabi Sand, turistii se bucura de aceeasi salbaticie, insa in unitati de cazare de lux, unde sunt insotiti de ghizi, unde si costurile sunt mai mari, uneori ajungand la cateva sute de dolari pe noapte.
Sursa foto: http://www.orient-express.com/