1. Fairmont Kenauk, Quebec

1. Fairmont Kenauk, QuebecTuristii care ajung la aceasta pensiune din Quebec, Canada, pot observa ca nu au retea la telefonul mobil si, mai mult, nici electricitate.

Aici sunt montate panouri solare pentru bucatarie si alimentarea cu apa.

La Fairmont Kenauk nu poti sa te uiti la televizor, sa vorbesti la telefonul mobil, iar turistii au la dispozitie doar un radio in caz de urgente, cum ar fi intalnirile cu ursii Grizzly.

Cei care aleg aceasta destinatie pot sa isi ocupe timpul la vanatoare, pescuit, canotaj sau pot face drumetii.

O noapte de cazare costa de la 219 de dolari pe noapte.

Sursa foto: www.fairmont.com

2. Casa de las Olas, Mexic

2. Casa de las Olas, MexicLocalizata la 130 de kilometri de Cancun, vila cu cinci apartamente cu vedere la mare este ca un loc de "dezintoxicare" pentru dependentii de gadgeturi.

Produsele electronice, uscatoare sau ondulatoare de par, de fapt, orice are o priza, nu sunt permise.

Exista totusi in vila o zona comuna de internet Wi-Fi pentru cei care nu se pot abtine sa-l acceseze, insa unitatea nu dispune de televizoare, telefoane sau aer conditionat.

Oaspetii au parte de o plaja privata si pot explora pesteri, izvoare de apa si al doilea cel mai mare recif de corali din lume.

O camera costa incepand de la 180 de dolari pe noapte.


Sursa foto: www.casadelasolas.com

3. Jade Mountain, St. Lucia

3. Jade Mountain, St. LuciaCamerele de oaspeti ale resortului caraibian atrag prin unicitate turistii, fiecare din acestea avand doar cate trei pereti, ceea ce ofera celor cazati privelisti deosebite.

Aici nu sunt ceasuri, telefoane, internet sau televizoare, insa piscinele de intinderi impresionante compenseaza lipsa acestora.

Pentru toate acestea la un loc turistii trebuie sa plateasca peste 1.000 de dolari pe noapte pentru o camera.

Sursa foto: www.jademountain.com

4. Three Camel Lodge, Mongolia

4. Three Camel Lodge, MongoliaDesi locatia este greu de gasit, fiind situata la adapostul Muntilor Bulagtai, cele 50 de "corturi nomade traditionale" atrag prin luxul cu care au fost dotate.

Oaspetii insa nu au internet, cablu tv sau retea la mobil, doar un telefon satelit si un generator, folosit in general pentru a raci berile.

Turistii pot sa participe la activitati de descoperire a fosilelor de dinozauri.

O noapte de cazare incepe de la 180 de dolari pe noapte.


5. Travaasa Hana, Maui

5. Travaasa Hana, MauiAcest resort hawaian este localizat intr-o zona mai putin populara in randul turistilor care vin in Maui, in mijlocul dealurilor verzi si a palmierilor.

Unitatea nu are radiouri, ceasuri, internet sau tv, iar aici turistii isi petrec timpul luand lectii de hula sau cantat la ukulele.

O noapte de cazare costa incepand de la 375 de dolari pe noapte.

Sursa foto: www.travaasa.com

Sursa foto: www.travaasa.com