1. Care este destinatia preferata? De ce?

1. Care este destinatia preferata? De ce?Cu siguranta, insulele. Insulele calduroase. Insula pe care am vizitat-o cel mai recent a fost Fuerteventura, din Insulele Canare.

2. Trei motive pentru care ar trebui sa vizitam acest loc?

Insula este un adevarat paradis al windsurferilor si kitesurferilor, insa are mult mai multe de oferit. Peisajul arid te duce cu gandul la forta naturii, iar statiunile turistice iti trezesc admiratia, demonstrand ca in pofida acestor conditii, se poate construi un loc placut si prietenos in care oamenii pot locui si se pot bucura de vacanta.

Sursa foto: Imaginile din acest articol sunt din arhiva personala a Barbarei Uzunowa - Drymer.

3. Cea mai potrivita perioada a anului pentru a vizita aceasta destinatie?

3. Cea mai potrivita perioada a anului pentru a vizita aceasta destinatie?Depinde de preferinte. In cazul meu, chiar inainte de varful sezonului turistic. In iulie si august bate un vant foarte puternic, insa uneori se intampla sa fie la fel si in iunie, de exemplu (mi s-a intamplat si mie).

4. Care este felul de mancare traditional local preferat. De ce?

Fructe de mare. Bineinteles, nu sunt specifice doar acestei destinatii, insa gustul difera in functie de loc. Si dulciurile locale  (Va recomand, de exemplu, prajiturile cu martipan alfajores cu faina de porumb prajita)

5. Cea mai placuta amintire din acest loc.

5. Cea mai placuta amintire din acest loc.Peisaje uluitoare si diversitatea naturii. Mi le imaginez si acum, cand inchid ochii…

6. V-ati muta acolo? De ce da, de ce nu.

Sunt prea multe locuri pe care nu le-am descoperit inca. Tocmai de aceea nu pot raspunde acum.

7. Cum ati caracteriza localnicii in comparatie cu cei din alte tari?

7. Cum ati caracteriza localnicii in comparatie cu cei din alte tari?Foarte deschisi si prietenosi. Chiar daca sunt departe de Europa, au o atitudine foarte asemanatoare locuitorilor din sudul Europei.

8. Recomandari de suveniruri.

Produse cu aloe. Planta este cultivata pe insula si ai ocazia unica de a afla mai multe despre ea si de a cumpara produse autentice cu aloe vera.

9. Cea mai importanta recomandare pentru aceasta destinatie

9. Cea mai importanta recomandare pentru aceasta destinatieIn primul rand, este bine sa stii ca aici bate un vant foarte puternic. Astfel, temperatura pe care o simti este mai scazuta, iar daca te astepti la calduri foarte mari, poti fi dezamagit. Mai sunt si locurile pe care le poti vizita cu o masina inchiriata. Nu mergeti la Cofete daca nu sunteti un foarte bun conducator auto. Drumul este foarte frumos, dar extrem de periculos si masinile inchiriate nu sunt intotdeauna intr-o stare tehnica excelenta.

10. De ce buget ai nevoie pentru a petrece o saptamana aici?

Depinde de asteptari, dar cea mai costisitoare parte a calatoriei este costul biletului de avion, asa ca merita sa cautati bilete la preturi avantajoase.