Albania

Albania

Albania reprezinta o alternativa mai ieftina fata de celelalte tari mediteraneene, precum Italia sau Grecia. Aici turistii pot vizita o multime de situri istorice, dar se pot bucura si plaje frumoase.

O noapte de cazare poate costa de la 7,5 euro la un hostel in Tirana la 19 euro pentru o camera la hotel.

Turistii au posibilitatea sa aloce de la 1,5 euro pentru o portie de mancare de la o taraba de pe strada la 7,6 euro pentru un meniu complet la un restaurant mai ieftin.

Pe zi, bugetul de calatorie poate varia intre 23 si 27 de euro.

Sursa foto: albaniatourism.com

Bulgaria

BulgariaDe la aderarea Bulgariei la UE in 2007, sistemul de tarifare prin care turistii straini plateau considerabil mai mult decat bulgarii pentru cazare si vizite la muzee a fost eliminat. Intre timp, preturile in Bulgaria au mai crescut, insa mancarea, bautura si transportul sunt mai ieftina comparativ cu celalalte state din vestul Europei.

O noapte de cazare variza de la 5 euro intr-un camping, la 11,5 euro pentru un pat intr-un hostel sau pana la 30 de euro pentru o camera dubla la un hotel.

Un sandvis costa de la 30 de centi la o taraba pe strada, iar o masa simpla variaza intre 4 euro la o cafenea la 8 euro la un restaurant.
Meals:

Bugetul mediu de calatorie in Bulgaria se ridica la 25 euro pe zi.

Lituania

LituaniaLituania a fost primul stat baltin care si-a castigat independenta fata de Uniunea Sovietica.

Cheltuielile de calatorie sunt accesibile in Lituania, iar in plus tara are o istorie putin cunoscuta, precum si un oras atractiv - Vilnius.

O noapte de cazare in Vilnius costa de la 7,5 la un hostel la 30 de euro pentru o camera la un hotel de patru stele.
Accommodation:

O masa la un restaurant ieftin incepe de la 3,50 euro, iar la un restaurant mediu de la 7,5 euro.
Meals:

Bugetul de calatorie in Lituania incepe de la 27 de euro pe zi.

Romania

RomaniaRomania se situeaza de asemenea printre cele mai ieftine destinatii din Europa si este considerata un loc interesant de vazut. De la Castelul lui Dracula (Castelul Bran) la orasele medievale, de la cultura urbana din Bucuresti la statiunile montane din Masivul Postavaru, Romania este locul in care trebuie sa mergi daca vrei sa experimentezi cele mai aventuroase destinatii din Europa la sume mult mai mici decat in vestul Europei.

O noapte de cazare incepe de la 4 euro intr-un hostel, la 13 euro intr-o chilie de manastire si incepand de la 23 euro pentru o camera la un hotel mai ieftin.

Turistii pot manca de la gustari stradale care incep de la cativa centi pana la meniuri in restaurant ieftine cu preturi de la 4 euro.

Bugetul mediu pentru o zi in Romania incepe de la 25 de euro.

Polonia

PoloniaCu un patrimoniu cultural bogat, cu multe situri istorice, precum si cu o multime de peisaje, Polonia este o alta tara in care merita sa calatoresti. Cu radacini care se intind pana la primul mileniu, aici turistii pot descoperi o multime de ruine si de castele medievale, alaturi de orase moderne si pline de viata.

O noapte de cazare intr-un hostel incepe de la 10 euro, iar o camera intr-un hotel ieftin poate fi inchiriata cu 15 euro.

O gustare incepe de la 2 euro, iar un meniu la un restaurant mai ieftin de la 10 euro.

Pentru a calatori in Polonia ai nevoie de un buget mediu de la 27 euro de persoana.


Slovacia

SlovaciaDin pacate pentru Slovacia, la despartirea Cehoslovaciei cea mai mare parte a turismului a ramas Cehiei. Cu toate acestea, sunt si in Slovacia locuri interesante de vazut, la preturi mici.

O noapte de cazare in Slovacia incepe de la 6 euro de persoana intr-un camping, de la 13 intr-un hostel si de la 20 de euro pe camera intr-un hotel cu tarife medii.

O supa costa mai putin de un euro, iar un pranz complet incepe de la 2 euro.

O zi de calatorie in Slovacia costa incepand de la 30 de euro de persoana.

Croatia

CroatiaIn ultimii ani Croatia reuseste sa atraga din ce in ce mai multi turisti straini, in special datorita plajelor si privelistilor pe care le ofera. Totodata, aceasta tara cucereste prin orasele sale moderne, precum si prin multimea de situri include in patrimoniul UNESCO.

In plin sezon un pat in hostel costa incepand cu 15 euro, iar o camera la hotel cu 45 euro.

O pizza mare costa 5 euro, iar o masa la un restaurant cu preturi medii incepe de la 8 euro.

Bugetul mediu pentru o zi in Croatia incepe de la 35 euro de persoana.

Portugalia

Portugalia

Portugalia este in zona euro si este inconjurata de unele dintre cele mai scumpe destinatii europene, asa ca nu este la fel de ieftina ca tarile din estul Europei, insa are preturi mai mici decat vecinii sai. Aici turistii pot manca bine (fructele de mare sunt excelente) si pot gusta din cultura iberica.

Pretul unui nopti de cazare variaza de la 10 euro intr-un hostel din Lisabona si incepand de la 23 de euro intr-un hotel de trei stele.

O masa la o cafenea incepe de la 5 euro si urca pana la 18 euro intr-un restaurant.

Bugetul mediu pentru o zi de calatorie in Portugalia incepe de la 50 de euro.