10. Dublin

10. DublinSunt putine locurile in care turistii pot descoperi mai bine istoria Irlandei decat in Dublin.

Printre cele mai importante obiective turistice se afla casele unde s-au nascut Oscar Wilde si Ducele de Wellington, Catedrala Bisericii Crestine, Catedrala Sfantul Patrick si Castelul Dublin.


Sursa foto: Wikipedia

9. Berlin

9. BerlinImpartit si triumfator reunit, Berlinul ar putea fi considerat unul ditnre cele mai interesante orase din lume din ultimii 50 de ani, insa aceasta perioada reprezinta doar o mica parte din istoria orasului.

Iubitorii de istorie nu trebuie sa rateze aici renumitul Zid al Berlinului, Parlamentul (Reichstag), Checkpoint Charlie, Insula Muzeelor, Catedrala din Berlin, Memorialul Holocaustului si Muzeul Pergamon.

8. Florenta

8. FlorentaDe la galerii de arta cunoscute la nivel mondial si o catedrala de renume mondial la structuri care au supravietuit inca din era romanilor, Florenta este incarcata de istorie si cultura.

Nu trebuie ratate Galeria Uffizi, cu cea mai mare coletie de arta renascentista a Italiei, si nici Domul, care atrage privirile a milioane de turisti. Pe lista de obiective turistice trebuie trecute si Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Basilica di San Lorenzo, Gradinile Boboli, Muzeul National Bargello sau Palazzo Pitti.

7. Praga

7. PragaIncarcata de frumusetea gotica si farmecul medieval, istoria plina de culoare a capitalei Republicii Cehe se simte in arhitectura orasului si pe fiecare straduta a acestuia.

Printre obiectivele turistice cu care Praga se mandreste se numara Castelul Praga, cel mai mare din Europa, Palatul si gradinile Wallenstein, Palatul Lobkowicz, precum si Teatrul National.

Sursa foto: www.praguewelcome.cz

6. Amsterdam

6. Amsterdam

O excursie in Amsterdam nu este completa daca nu exploatezi istoria bogata a acestui oras olandez.

Turistii ajunsi aici nu trebuie sa rateze multime de muzee, intre care Muzeul figurilor de ceara Madame Tussaud's, Muzeul Van Gogh, Muzeul National (Rijksmuseum), Muzeul Torturilor, Muzeul Lalelelor, Muzeul de tehnica Nemo sau Muzeul de Istorie.

Sursa foto: Claudiu Vrinceanu

5. Venetia

5. VenetiaCandva una dintre cele mai puternice orase din Italia, Venetia reprezinta in prezent unul dintre cele mai frumoase locuri, incarcate de istorie, din Europa.

Datorita canalelor, gondolelor, restaurantelor impresionante si, nu in ultimul rand atmosferei romantice de neuitat, orasul merita vizitat.

Pentru a descoperi cultura venetiana, turistii nu trebuie sa rateze un spectacol de opera sau de muzica clasica, dupa care sa faca o plimbare prin galeriile de arta de aici.

Nu trebuie ratate nici: Muzeul de Istorie Navala, Palatul Grassi, Casa lui Marco Polo sau Palatul Dogilor, dar nici Basilica San Marco sau Piata San Marco.



4. Atena

4. AtenaParadis pentru iubitorii de istorie, in Atena turistii pot descoperi ruine pretioase ale civilizatiei antice grecesti. Cele mai faimoase atractii sunt Acropole, Parthenon, Agora, Teatrul lui Dionysos si Gradinile Nationale.

Cei care ajung in capitala Greciei nu trebuie sa rateze nici Templul lui Zeus, Muzeul National de Arheologie, Muzeul Bizantin si Muzeul Benaki.

Sursa foto: www.acropolisofathens.gr

3. Londra

3. Londra

Iubitorii de istorie se indragostesc cand ajung in capitala Regatului Unit, locul unde istoria se contopeste cu arta si bunul gust.

Odata ajunsi in Londra, turistii nu trebuie sa rateze o vizita la Palatul Buckingham, la Big Ben sau la Parlament. Pe lista de obiective turistice trebuie trecute si Madame Tussauds, British Museum, Trafalgar Square, Galeria Nationala, precum si Kensington Palace.

Sursa foto: www.britishmuseum.org

2.Paris

2.ParisCapitala Frantei este locul care te surprinde ori de cate ori o vizitezi. O simpla plimbare pe malurile Senei poate fi ca o trecere printre ere, mai ales pentru milioanele de indragostiti care aleg sa petreaca in Paris luna de miere.

In Paris, turistii nu trebuie sa rateze Catedrala Notre Dame, basilica Sacre Coeur basilica, cimintirul Pere-Lachaise Cemetery, muzeele Luvru si and Orsay si, bineinteles, Turnul Eiffel si Arcul de Triumf.

Nici Castelul Versailles, Muzeul Cluny sau Opera din Paris nu trebuie ocolite de iubitorii de cultura si istorie.

1. Roma

1. RomaCapitala Italiei este unul dintre orasele europene pe care nu trebuie sa le ratezi, reprezentand unul dintre cele mai frumoase locuri, incarcate de istore si cultura din lume.

Roma este pe gustul atat a celor atrasi de istoria antica, cat si iubitorilor de arta din perioada renascentista, fiind ca un adevarat muzeu in aer liber.

Orasul italian este un adevarat colaj de piete in aer liber si situri istorice.

Obiective turistice care nu trebuie ratate: Coloseumul din Roma, Pantheonul, Columna lui Traian, Vaticanul, Muzeele Vaticanului, Castelul Sant'Angelo, precum si Forumul Roman.