Destinatia preferata din Romania

Destinatia preferata din RomaniaSibiu

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in aceasta destinatie

- este cea mai dinamica destinatie culturala din Romania;
- este un oras pitoresc, o istorie arhitecturala si culturala foarte bogata;
- este situat in centrul tarii si este accesibil, ca distanta, din orice directie vii.

Cea mai buna perioada in care putem vizita locul acesta

Cea mai buna perioada in care putem vizita locul acestaRecomand vizitarea orasului in orice perioada a anului, fiind o destinatie atat pentru o vacanta, cat si pentru o minivacanta. Poti petrece cateva zile in Sibiu integrand si imprejurimile si iti dai seama ca vrei sa te reintorci pentru ca nu ai reusit sa vizitezi tot ce ti-ai propus.

Top 3 must see sau must do in aceste locuri

- vizita la cel mai mare muzeu in aer liber din Europa, Muzeul Civilizatiei Populare Astra;
- tur al centrului istoric cu zidurile cetatii, turnurile de aparare si cele trei piete istorice: Piata Mare, Piata Mica si Piata Huet., la care se adauga vizita la Turnul Sfatului pentru a admira Sibiul panoramic;
- spectacol de teatru „Faust” in regia lui Silviu Purcarete: cel mai vizionat spectacol din Sibiu, castigator al mai multor premii internationale, sau „Un Tramvai numit Popescu” – spectacol sustinut timp de o ora in tramvai pe ruta Sibiu - Rasinari si retur.

Sursa foto: www.muzeulastra.ro


Cel mai bun restaurant din zona

Cel mai bun restaurant din zonaOdata ajunsi in Sibiu, cel mai indicat loc pentru a manca este Piata Mica, unde exista o multitudine de restaurante, bistro-uri, baruri. Toate aceste locatii sunt acompaniate, in special seara, de muzica live. Aici poti petrece o seara romantica intr-o astmosfera cosmopolita, pe alocuri completata foarte bine de culoarea locala.

Felul de mancare specific zonei care v-a placut

Branza de oaie autentica din Marginimea Sibiului este ingredientul principal pe care orice turist doreste sa-l incerce cand ajunge in Sibiu. Bineinteles ca si eu sunt indragostita de telemeua de oaie, veche sau proaspata, care poate fi combinata foarte simplu, dar cu rezultate extrem de delicioase. Felul meu preferat este Balmos - mancare ciobaneasca facuta din cas dulce de oaie, fiert in lapte cu putin malai.

Sursa foto: www.sibiul.ro


Cea mai placuta amintire din acest loc

Cea mai placuta amintire din acest locImi este foarte greu sa aleg, pentru ca orasul in sine te impresioneaza, esti surprins sa gasesti o destinatie turistica care poate aduna istoria, cultura, natura si gastronomia intr-o armonie pe care greu o intalnesti in alte locuri

V-ati muta acolo?

Da, Sibiul poate deveni „acasa” pentru mine!! Este un oras care iti ofera tot confortul pentru a creste copii intr-un mediu linistit si echilibrat, cu sansa de a oferi din punct de vedere educational si cultural cel putin acelasi nivel de evolutie ca in orasele mult mai mari. Decizia de a ramane sau nu in Sibiu tine strict de nevoile de evolutie personala si profesionala pe care fiecare si le stabileste.

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte zone din tara?

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte zone din tara?Calmi, primitori, mandri de orasul lor, adaptabili avand in vedere schimbarea pe care a adus-o anul 2007 cand Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana.

Cea mai importanta recomandare pentru acest loc pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

„Turul Orasului pe bicicleta”, noua retea de piste de biciclete de aproximativ 56,5 km, conduce biciclistul prin zonele istorice, prin parcurile orasului pana in Rasinari. Amatorii de plimbari cu bicicleta au la dispozitie si un centru de inchireri aflat la in zona centrului istoric, de unde bicicleta se poate inchiria contra unei sume modice.

Sursa foto: www.sibiul.ro


Costul estimativ al unui sejur in acest loc

Costul estimativ al unui sejur in acest locDaca vreti sa veniti la Sibiu, Hotelul Ibis a pregatit o oferta, de city break, diponibila pe tot parcursul anului "Vanatoare de comori in Transilvania!".
Un citybreak cu doua nopti de cazare la Ibis Sibiu, in camera dubla sau single, costa 79 de euro / persoana si include cazarea (doua nopti), harta orasului Sibiu, un suvenir la alegere de la Casa Luxemburg si un cadou surpriza din partea Ibis Sibiu.