Afla variantele de transport

Afla variantele de transportIntereseaza-te cum poti ajunge de la aeroport la prima destinatie. Si daca vrei sa iei un taxi este bine sa stii cat ar trebui sa coste.
In multe tari taximetristii pot cere sume foarte mari pentru o cursa.

Fii la curent cu ratele de schimb

Fii la curent cu ratele de schimbOriunde calatoresti si ai nevoie de valuta este important sa stii inca de acasa la ce rate de schimb sa te astepti.

Ia si bani cash in portofel

Ia si bani cash in portofelCu toata ascensiunea pe care au luat-o cardurile de debit sau credit, unele tari nu accepta decat bani lichizi, asa ca ideal este sa ai la tine.

Incearca mancarea locala

Incearca mancarea localaEste pacat sa mergi tocmai in Asia, de exemplu, si sa mananci fast food. Trebuie sa experimentezi, oriunde mergi, mancare traditionala.


Downloadeaza-ti hartile inainte sa pleci

Downloadeaza-ti hartile inainte sa pleciInainte sa pleci intr-o calatorie este ideal sa iti downloadezi hartile pe telefonul mobil. Chiar daca GPS-ul de pe telefon nu te costa nimic, sa downloadezi hartile da, mai ales daca mergi pe un alt continent.

In plus, este posibil sa nu gasesc prea repede Wi-Fi gratuit imediat ce ajungi la destinatie, deci este bine sa le ai in telefon.

Imparte banii in mai multe locuri

Imparte banii in mai multe locuriChiar daca speri ca intr-o vacanta sa ti se intample doar lucruri bune, este posibil, din pacate, sa nu fie chiar asa.

Pentru orice situatie neprevazuta, cum poate fi o inselatorie, este bine sa ai putini bani la tine. Cea mai mare parte din bani tine-i intr-un alt portofel sau geanta, asa incat sa nu ii ai la indemana.

Nu tine la vedere bani sau valori

Nu tine la vedere bani sau valoriChiar daca le ei cu tine in vacanta, tine lucrurile valoroase departe de ochii celorlalti. In felul acesta, nu tenteaza pe nimeni.

Printeaza-ti bilete, programe sau date de contact

Printeaza-ti bilete, programe sau date de contactUnele tari nu permit trecerea turistilor daca nu prezinta si o varianta fizica a biletului de intoarcere, iar o serie de aeroporturi nu permit accesul acestora fara prezentarea unui itinerariu.

Chiar daca le ai pe un gadget, cel mai bine este sa le si printezi pentru a nu fi nevoie sa scoti in fata altora obiecte de valoare.
Nu te poti astepta sa fii taxat de un taximetrist cu tariful normal daca expui o tableta mai scumpa decat salariul sau pe un an.

Nu uita sa iei un adaptor pentru priza

Nu uita sa iei un adaptor pentru prizaMarea Britanie, SUA, Elvetia, Israel, China, Africa de Sud sunt cateva dintre tarile in care prizele sunt diferite.

Asadar, daca vrei sa iti poti folosi aparatura pe toata durata sederii este bine sa ai un adaptor pentru priza.


Foloseste ghiduri pentru a afla unde sa NU mergi

Foloseste ghiduri pentru a afla unde sa NU mergiDe obicei, ghidurile ii trimit pe toti turistii in acelasi timp catre aceleasi locuri. Ceea ce inseama automat aglomeratie, preturi mai mari, servicii mai proaste.


Sursa foto: www.garfors.com