1 / 4

Istanbul, Turcia

Dezavantaje: Orasul turcesc este cel mai putin “echipat” dintre cei trei candidati. Guvernul turcesc va trebui sa construiasca aproximativ 70% dintre spatiile necesare pentru jocuri, investitie care va depasi 19 miliarde dolari, suma de 10 ori mai mare decat in cazul Madridului, scrie thedailybeast.com.


De asemenea, orasele din Turcia se confrunta si cu o multime de refugiati impinsi de criza din Siria sa treaca granitele, care se adauga peste tensiunile politice deja existente in aceasta tara.


Mai mult, cateva zeci de atleti turci au fost implicati recent intr-un scandal de dopaj.


Cu toate acestea, necesitatea construirii tuturor spatiilor este considerat un aspect pozitiv de catre comitet. Daca Istanbulul va fi ales, Turcia va gazdui in 2020 primele intreceri din Orientul Mijlociu, intr-o tara cu majoritate musulmana.


Avantaje: In ultima vreme, Comitetul Olimpic International si organizatorii FIFA s-au indreptat mai mult catre tari care nu au mai gazduit intreceri de asemenea amploare. In plus, este pentru a cincea oara cand Turcia are aceasta sansa, o sansa istorica pentru gazduirea jocurilor in regiune.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri