10. Aeroportul Heathrow din Londra

10. Aeroportul Heathrow din Londra

Aeroportul deserveste 69,4 milioane de pasageri.

Al treilea cel mai aglomerat aeroport din lume in 2012, Aeroportul Heathrow a fost premiat cu districtiile de "Cel mai bun aeroport pentru cumparaturi" si "Cel mai bun terminal" pentru terminalul T5, deschis in anul 2008, in urma unei investitii de 6,2 miliarde de dolari si 19 ani de proiectare si constructie.

Toate aceste premii vin in ciuda afirmatiei primarului Londrei Boris Johnson care spune ca Heathrow creeaza vizitatorilor "o impresie oribila despre Londra".

In topul Skytrax, Heathrow a obtinut patru din cinci stele la categorii precum usurinta utilizarii, informatii despre zboruri, transport public, eficienta personalului de securitate.

Foto: Aeroportul Heathrow din Londra, Shutterstock

9. Aeroportul International din Tokyo (Haneda)

9. Aeroportul International din Tokyo (Haneda)

Aeroportul deserveste 62,6 milioane de pasageri

Aeroportul Haneda a urcat cinci locuri in clasamentul de anul acesta, in mare parte datorita curateniei. Odata cu inaugurarea celui de-al treilea terminal international (2010), aeroportul din Tokyo poate deservi anual 90 milioane de pasageri.

In acelasi timp, alte proiecte sunt in lucru, respectiv un nou terminal cu opt porti, mai multe locuri de parcare si un hotel.

Foto: Aeroportul Haneda, Shutterstock

8. Aeroportul International din Vancouver

8. Aeroportul International din Vancouver

Vancouver International Airport deserveste 18 milioane de pasageri anual.

Aeroportul din Canada este cel mai putin aglomerat aeroport din top 10 Skytrax, insa ofera pasagerilor o colectie impresionanta de arta.

Aceasta a fost numit timp de patru ani la rand cel mai bun aeroport din America de Nord, ceea ce justifica investitiile de 1,4 miliarde de dolari realizate pentru cea mai recenta extindere.

In acest aeroport lucreaza voluntari "Green Coat Ambassadors" care ajuta pasagerii la orientare si nu numai.

Foto: Arta in Aeroportul International din Vancouver, Shutterstock

7. Aeroportul Zurich

7. Aeroportul Zurich

Deserveste anual 24,8 milioane de calatori.

Fiind cel mai mare aeroport international din Elvetia, Zurich a fost extins in 2003, cand i s-a adaugat un nou terminat si o linie de tren subteran dedicat pasagerilor, denumit Skymetro.

Localizat la circa 11 kilometri de centrul orasului Zurich, aeroportul a primit locul intai la nivel european la catogoria "livrarea bagajelor".

Aeroportul ofera un serviciu contra cost prin care bagajele pasagerilor sunt ridicate din orice loc din aeroport si livrate la destinatie.

Foto: Bagaje in Aeroportul Zurich, Shutterstock

6. Aeroportul Munchen

6. Aeroportul Munchen

Deserveste anual 37,8 milioane de pasageri.

Al doilea cel mai aglomerat aeroport din Germania isi incanta calatorii cu terminale frumos realizate. Mare parte dintre pereti si plafoane sunt realizate din sticla, ceea ce da impresia de larghete si deschidere.

Aeroportul din Munchen este situat la o distanta de 45 de minute de centrul orasului si a fost numit si cel mai bun din Europa Centrala. Acesta a primit, de asemenea, distinctia pentru cel mai bun aeroport din lume la servit masa.

Foto: Restaurant in aeroportul Munchen, Shutterstock

5. Aeroportul International din Beijing

5. Aeroportul International din Beijing

Aeroportul Beijing Capital International deserveste anual 78,7 millioane de pasageri.

Depasindu-si deja capacitatea sa de 78 de milioane de calatori anual, aeroportul este cel mai aglomerat din Asia si al doilea in lume, intrecut doar de Aeroportul Hartsfield-Jackson din Atlanta.

Aeroportul Capital s-a clasat pe locul al doilea in ceea de priveste sistemul de livrare al bagajelor.

Foto: Aeroportul Capital din Beijing, Shutterstock

4. Aeroportul International Hong Kong

4. Aeroportul International Hong Kong

Deserveste anual 53,3 millioane de pasageri.

Aeroportul din Hong Kong este localizat la mai putin de cinci ore de zbor fata de jumatate din populatia globului, numarandu-se intre cele mai populate din lume.

Acesta se claseaza in primele cinci pozitii la categoriile servirea mesei, curatenie si facilitati. Aeroportul ofera cadrul si iubitorilor de golf si un loc bun pentru petrecerea timpului in perioadele de escala.

Foto: Exterior Aeroportul International Hong Kong, Shutterstock

3. Aeroportul Amsterdam Schiphol

3. Aeroportul Amsterdam Schiphol

Amsterdam Schiphol deserveste anual 49,8 millioane de calatori.

Schipol a fost deschis in anul 1916 ca aerodrom militar si a devenit ulterior unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi la nivel modial.

In timp ce calatorii asteapta sa decoleze, pot sa se bucure in aeroport de un masaj, sa joace poker la cazino si sa se delecteze cu o carte in biblioteca aeroportului.

Potrivit Skytrax, aeroportul din Amsterdam dispune de facilitati bune pentru servirea mesei si pentru cumparaturi.

Foto: Aeroportul Schiphol, Shutterstock

2. Aeroportul International Incheon

2. Aeroportul International Incheon

Incheon International Airport deserveste 39,2 milioane de pasageri pe an.

Acesta este cel mai mare aeroport din Coreea de Sud, cu peste 70 de linii aeriene.

In fiecare an in intervalul 2005-2015 a fost cotat ca cel mai bun aeroport din lume de catre Consiliul International al Aeroporturilor.

Incheon este un aeroport destul de nou, fiind inaugurat in martie 2001, si gazduieste Muzeul culturii coreene. De asemenea, unitatea obtine scoruri excelente in materie de curatenie, zone de relaxare.

Foto: Aeroportul Incheon, Shutterstock

1. Aeroportul International Changi din Singapore

1. Aeroportul International Changi din Singapore

Aeroportul deserveste anual 46,5 milioane de calatori

Changi este proiectat cu scopul de a atenua stresul cauzat de calatorii si ofera pasagerilor sansa de a se bucura de o multime de verdeata, o piscina in aer liber si o "gradina fluture" (gradina realizata cu scopul de a atrage fluturii).

Pentru cei care prefera sa ramana inauntru, in aeroport pot gasi sali de cinema, spa-uri, dusuri si un tobogan de patru etaje.

Sursa foto: www.changiairport.com

Sursa foto: www.changiairport.com