10. Basilica Sfantul Stefan din Budapesta

10. Basilica Sfantul Stefan din Budapesta

Asemenea altor capitale europene, Budapesta (Undaria) gazduieste o serie de edificii religioase, intre cele mai cunoscute regasindu-se Basilia Sfantul Stefan.

Aceasta a fost denumita dupa primul rege al Ungariei, o bijuterie pentru aceasta tara, chiar daca este a treia ca marime la nivel national.

Foto: Basilica Sfantul Stefan din Budapesta, Shutterstock

9. Strada Caminito, Argentina

9. Strada Caminito, Argentina

Localizata in frumosul cartier La Boca din Buenos Aires, straduta pietruita Caminito este incarcata de cladiri viu colorate, in fata carora artisti plastici vand picturi.

Vitrinele pline de culoare isi au inspiratia in cultura tango si in echipele de fotbal in aceeasi masura. Caminito este locul ideal unde poti servi o bere si urmari un meci de fotbal.

Foto: Imagine Caminito, Shutterstock

8. Piata Michelangelo, Florenta

8. Piata Michelangelo, Florenta

Italia incepe dominatia celor mai fotografiate locuri din lume (sunt mai multe in acest top) cu Piata Michelangelo din orasul Florenta, un loc incarcat de arta si istorie.

Turistii pot urca in zona mai inalta a orasului si pot surprinde din acest loc o panorama impresionanta, fara sa plateasca vreun euro pentru o carte postala.

Foto: Piata Michelangelo, Shutterstock

7. Hotel de Paris Monte-Carlo, Monaco

7. Hotel de Paris Monte-Carlo, Monaco

Hotel de Paris Monte-Carlo este unul dintre nenumaratele hoteluri de lux din Monaco, loc renumit pentru bogatia celor care locuiesc aici.

Unitatea este renumita insa datorita aparitiilor avute de-a lungul timpului in mai multe filme celebre, intre care James Bond si Madagascar.

Foto: Hotel de Paris Monte-Carlo, Shutterstock

6. Ponte dellAccademia, Venetia

Venetia nu se poate lauda nici cu cele mai placute mirosuri, nici cu cel mai rapid trafic, insa cu siguranta podurile o fac remarcata.

Ponte dell`Accademia este unul dintre cele patru poduri care traverseaza marele canal din Venetia si din anumite motive atrage intotdeauna atentia turistilor, care nu ezita sa il fotografieze. De fapt, dragostea ar putea fi unul dintre motive, asta pentru ca o multime de cupluri ataseaza aici lacate, ca simbol al dragostei lor eterme.

Foto: Venetia, Shutterstock

5. Turnul Maiden, Istanbul

5. Turnul Maiden, Istanbul

In sudul stramtorii Bosfor din Istanbul, poate fi vazut locul unde continentele european si asiatic se intalnesc.

Desi arata ca orice alta suprafata inconjurata de apa, atrage totusi atentia prin micuta structura construita aici, si anume Turnul Maiden, asezat pe o mica insula in stramtoare.

Foto: Turnul Maiden, Shutterstock

4. Moulin Rouge, Paris

4. Moulin Rouge, Paris

Parisul este unul dintre cele mai vizitate orase din lume si are si de ce. Intre locurile cu care orasul se mandreste putem enumera Turnul Eiffel, Champs Elysees, Arcul de Trimf sau Catedrala Notre Dame.

Insa obiectivul cel mai vizitat din Paris ramane cabaretul Moulin Rouge, locul care ne aminteste ca sexul vinde intotdeauna.

Foto: Moulin Rouge, Shutterstock

3. Parcul Guell, Barcelona

3. Parcul Guell, Barcelona

Orasul care atrage milioane de turisti datorita obiectivelor turistice incarcate de istorie cu care se mandreste, Barcelona bucura turistii si prin Parcul Guell si cladirile sale fanteziste. Acest loc pare sa atraga privirile multor curiosi, care aleg sa il si imortalizeze.

Foto: Parcul Guell, Shutterstock

2. Biserica Trinita dei Monti, Roma

2. Biserica Trinita dei Monti, Roma

Capitala Italiei este cel de-al doilea cel mai fotografiat loc din lume, potrivit Google.

Dintre sutele de cladiri dedicate credintei catolice de aici, cea care apare cel mai des in imortalizarile turistilor este biserica Trinita dei Monti, un lacas renascentist, construit in locul unde inainte era o vie intinsa.

Foto: Trinita dei Monti, Shutterstock

1. Muzeul de arta contemporana Guggenheim, New York

1. Muzeul de arta contemporana Guggenheim, New York

Surprinzator, cel mai fotografiat loc din New York nu este Statuia Libertatii, ci muzeul de arta contemporana Guggenheim.

Foto: Muzeul Guggenheim, Shutterstock

Sursa foto: Fotografie, Shutterstock