Las Vegas High Roller

Las Vegas High Roller

Roata panoramica Las Vegas High Roller a fost deschisa oficial la finalul lunii martie si are o inaltime de 167 metri.

Durata plimbarii cu aceasta este de 30 de minute si ofera o priveliste de neuitat asupra orasului din fiecare dintre cele 28 de cabine. Intr-o cabina pot incapea 40 de persoane, capacitatea totala ridicandu-se la 1.120 de persoane.

Un bilet costa de la 25 de dolari la 60 de dolari (nu se sta la coada).

Foto: Las Vegas High Roller, Shutterstock

Santa Monica Pier Ferris, California

Santa Monica Pier Ferris, California

Roata Santa Monica Pier Ferris este prima de acest gen alimentata cu energie solara. Dotata cu 160.000 de lumini eficiente energetic, plimbarile pe timp de noapte lumineaza capatul vestic al vestitei Route 66.

Foto: Santa Monica Pier Ferris, Shutterstock

SkyView, Atlanta

SkyView, Atlanta

Noua roata panoramica SkyView din Atlanta are o inaltime de 61 de metri si 42 de cabine de observare, fiecare cu o capacitate de sase persoane.

De asemenea, este disponibila si o cabina VIP, echipata cu interior de piele si podele de sticla. Roata este situata in inima orasului Atlanta, in apropierea Pacului Centennial Olympic.

Foto: SkyView, Shutterstock

Roata panoramica din Viena

Roata panoramica din Viena

Capitala Austriei, Viena, gazduieste una dintre primele roti panoramice din lume, construita in anul 1897, in cinstea unui oficial austriac.

Obiectivul turistic a supravietuit Celui de-al Doilea Razboi Mondial, fiind minor afectata, iar in prezent roteste vizitatorii in 15 dintre cele 30 de cabine originale.

Foto: Roata panoramica din Viena, Shutterstock

Singapore Flyer

Singapore Flyer

Roata panoramica Singapore Flyer are o inaltime de 165 de metri, fiind lansata in anul 2008. Aceasta dispune de 28 de capsule, cu o capacitate de 28 de persoane fiecare, iar durata unei rotiri este de 30 de minute.

Foto: Singapre Flyer. Shutterstock

The London Eye

The London Eye

Cu o inaltime de 135 de metri, celebra roata panoramica London Eye ofera privesti de neuitat asupra Turnului Londrei, Palatului Buckingham si Big Ben.

Capsulele de observare ofera o imagine panoramica de 360 de grade in varf. O rotatie completa dureaza 30 de minute, peste 10.000 de persoane bucurandu-se zilnic de o plimbare la inaltime.

Foto: London Eye,

Shutterstock

Cosmo Clock 21, Japonia

Cosmo Clock 21, Japonia

Roata panoramica Cosmo Clock 21 detine titlul celui mai mare ceas din lume. Aceasta are 60 de cabine, cu o capacitate de 480 de persoane, iar o rotatie completa dureaza 15 minute.

Foto: Cosmo Clock 21, Shutterstock

Navy Pier, Chicago

Navy Pier, Chicago

Parcul de distractii Navy Pier are o multime de atractii amuzante pentru familie, insa roata panoramica este favorita tuturor. Cu o capacitate de 240 de persoane si o rotatie care dureaza sapte minute, roata ofera privelisti asupra orasului Chicago si Lacului Michigan.

Foto: Navy Pier, Shutterstock

Steaua Texasului, Dallas

Steaua Texasului, Dallas

Roata panoramica din Texas are o inaltime de 65 de metri si este compusa din 44 de gondole, fiecare cu o capacitate de sase persoane.

Cei care vor o plimbare cu Steaua Texasului trebuie sa stie ca o pot face doar in timpul celor trei saptamani de balci din statul Texas.

Foto: Steaua Texasului, Shutterstock

Tianjin Eye, China

Tianjin Eye, China

Roata panoramica Tianjin Eye, din orasul Tianjin, a fost construita pe podul care traverseaza raul Hai. Aceasta are o capacitate de 770 de persoane si 48 de capusule.

Cei care aleg o calatorie cu Tianjin Eye se pot bucura de imagini panoramice asupra orasului si pot observa masinile care trec pe sub ei, pe pod, timp de 30 de minute.

Foto: Wikipedia

Sursa foto: Wikipedia.org