1. Istanbul, Turcia

1. Istanbul, Turcia

Orasul in care Europa se intalneste cu Asia se mandreste cu o arhitectura antica de exceptie, care coexista cu restaurante moderne si viata de noapte.

Turistii care ajung in Istanbul nu trebuie sa rateze moscheele, bazaruri si baile turcesti traditionale (hammam). Intre cele mai cunoscute moschee se numara Sultan Ahmet Camii (Moscheea Albastra), care poate fi zarita din multe puncte din oras.

Marele Bazar trebuie trecut pe lista de locuri de vizitat a turistilor, unde acestia pot petrece ore in sir vizitand si cumparand de la covoare la mici suveniruri.

Foto: Moscheea Albastra, Shutterstock

2. Roma, Italia

2. Roma, Italia

Capitala Italiei este un oras pentru care turistii trebuie sa isi rezerve mai multe zile pentru a putea vizita tot ce este frumos aici. Roma seamana cu salile de expozitie ale unui muzeu gigant in aer liber, oferind vizitatorilor un colaj de piete, multe in aer liber, si o multime de situri incarcate de istorie.

Aici poti sa arunci o moneda in celebra Fontana di Trevi, sa vizitezi Colosseumul si Panthenonul si iti poti reincarca bateriile savurand la un capuccino, dupa care sa petreci o dupa-amiaza la cumparaturi in Campo de`Fiori sau Via Veneto.

Foto: Imagine Panthenon, Shutterstock

3. Londra, UK

3. Londra, UK

Locul unde poti vizita celebrele Buckingham Palace, Camden Market, Londra este un oras incercat de istorie, arta, moda si arta culinara. Insa o zi perfecta este diferinta pentru fiecare din milioane de turisti care aleg aceasta destinatie.

Astfel, iubitorii de cultura nu trebuie sa rateze Tate Modern si Royal Opera House, in timp ce impatimitilor de moda le este recomandata zona magazinelor de pe Oxford Street. Ceaiul se bea la Harrods, iar iubitorii de muzica si carte trebuie sa ajunga pe Abbey Road si la Muzeul Sherlock Holmes.

Foto: Buckingham Palace, Shutterstock

4. Beijing, China

4. Beijing, China

Capitala Chinei este un oras incarcat de istorie, iar aici turistii pot admira atat obiective antice, precum Orasul Interzis si Palatul de Vara, cat si mai recente Mao Memorial Hall si piata Tiananmen.

Nu trebuie ratate nici Templul Cerului, Mormintele Dinastiei Ming, Catedrala Sudica sau Catedrala Nordica.

Neaparat de trecut pe lista de obiective este grandios monument istoric al Chinei, celebrul Zid Chinezesc.

Foto: Palatul de Vara, Shutterstock

5. Praga, Republica Ceha

5. Praga, Republica Ceha

Cu alura boema si de basm sa, capitala Republicii Cehe este destinatia perfecta pentru turistii care vor sa guste o portie de cultura. Acestia pot sa dedice chiar si o zi intreaga explorarii Castelului din Praga, dupa care sa isi reincarce bateriile la o cina clasica servita la o taverna pragheza.

Cei care ajung aici merita sa aloce un timp unei plimbari prin Piata Orasului Vechi, dupa care sa viziteze Old Town Hall si Ceasul Astronomic.

Cele mai bune baruri din Praga sunt in pivnite, unde puburile se pregatesc din timp pentru seri traditionale pragheze.

Foto: Imagine Praga, Shutterstock

6. Marrakech, Maroc

6. Marrakech, Maroc

"Orasul Rosu", cum mai este numit Marrakesh este un loc incarcat de piete, gradini, palate si moschei.

Pana la o zi intreaga poti petrece daca alegi sa explorezi aleile serpuitoare din Medina, dupa care merita sa vizitezi si unele dintre cele mai frumoase moschei istorice ale orasului .

Nu rata in Marrakech Gradinile Majorelle, Mormintele Saadiene, Medresa si Moscheea Ben Youssef, precum si pietele Djemaa el Fna si Souk.

Foto: Marrakech, Shutterstock

7. Paris, Franta

7. Paris, Franta

Parisul se mandreste cu 1.800 de metri patrati de gradini plutitoare de pe insulele artificiale si promenade pentru iubitorii de plimbare. Toate acestea dau un suflu nou orasului, odata sufocat de aglomeratie.

Mai mult, noua clopote noi ii incanta pe vizitatorii de la Notre Dame, iar dupa multi ani de renovare Muzeul Picasso va expune din nou lucrari in interiorul conacului Marais, cu o istorie ce dateaza din secolul al 17-lea.

Intre cele mai importante obiective turistice din Paris se numara Arcul de Triumf, Turnul Eiffel, Bulevardul Champs-Elysees, Basilica Sacre Coeur, Notre Dame, Muzeul Luvru, Castelul Versailles si Muzeul d`Orsay.

Foto: Paris, Shutterstock

8. Hanoi, Vietnam

8. Hanoi, Vietnam

Fermecatoarea capitala vietnameza si-a pastrat bine obiectivele vechi, intre care se numara Cartierul Vechi, monumente, arhitectura coloniala, facand in acelasi timp loc elementelor moderne.

Turistii care ajung in Hanoi nu trebuie sa rateze Mausoleul Ho Chi Minh si Inchisoarea Hoa Lo, lacurile, parcurile, bulevardele umbroase si cele 600 de temple si pagode.

Foto: Hanoi, Shutterstock

9. Siem Reap, Cambodia

9. Siem Reap, Cambodia

Siem Reap este capitala provinciei cu acelasi nume din nord-vestul Cambodgiei si poarta de acces spre Templele Angkor, unul dintre cele mai mari complexe religioase din lume.

Majoritatea turistillor care ajung aici o fac in cautarea incarcaturii religioase pe care o are acest loc. Pentru a intelege mai bine istoria nationala, poti lua o lectie culturala la sosire, precum si o lectie de negociere care trebuie aplicata in Angkor Night Market, un loc cu multe tarabe si baruri.

Foto: Siem Reap, Shutterstock

10. Shanghai, China

10. Shanghai, China

Cel mai mare oras din China este, in acelasi timp, si cel mai cosmopolit, oferind vizitatorilor sansa de experimenta trecutul, prezentul si viitorul in acelasi timp.

Raul Huangpu imparte orasul Shanghai in doua districte: Pudong si Puxi. De-o parte si de alta a raului, orasul Shanghai este bogat in obiective turistice, sute de zgarie-nori, case stravechi, ce ofera vizitatorilor un amestec de traditie si modernism.

Cei care ajung aici nu trebuie sa rateze Templul din Jad al lui Buddha, Parcul Longhua si Turnul de televiziune Perla Orientala.

Foto: Shanghai, Shutterstock

Sursa foto: Istanbul, Shutterstock