Le Meurice, Paris

Le Meurice, Paris

Restaurantul face parte dintr-un din cele mai luxoase hoteluri de lux din Paris, capitala Frantei.

Un aperitiv cu scoici si trufe negre incepe de la 120 de euro.

Sursa foto: www.dorchestercollection.com

Sketch Lecture Room & Library, Londra

Sketch Lecture Room & Library, Londra

Acest restaurant britanic de top in ceea ce priveste preturile a atras atentia multor oameni, cand si-a anuntat in 2002 preturile de lansare, respectiv 48 de euro pentru un aperitiv.

Meniul a la carte inca ii uimeste pe clienti, astfel ca meniul de degustare a sapte feluri de mancare pare un chilipir la pretul de 115 euro.

Sursa foto: www.sketch.uk.com

Restaurant Paul Bocuse, Lyon, Franta

Restaurant Paul Bocuse, Lyon, Franta

Restaurantul cu o traditie din 1965 reprezinta un templu al bucatariei franceze.

Aici o supa Bocuse din trufe, creata pentru fostul presedinte al Frantei Valery Giscard d`Estaing in 1975 costa 85 euro, iar o portie de chefal ajunge la 60 de dolari.

Sursa foto: www.bocuse.fr

Noma, Copenhaga, Danemarca

Noma, Copenhaga, Danemarca

Noma este un restaurant cu renume in Danemarca si chiar la nivel modial, fiind numit de trei ori cel mai bun restaurant din lume de catre revista Restaurant.

Asadar, este foarte greu sa obtii un loc la aici, rezervarile facandu-se cu mult timp inainte.

Un meniu costa 215 euro.

Sursa foto: Wikipedia

Restaurant Pic, Valence, Franta

Restaurant Pic, Valence, Franta

Acest restaurant este singura unitate frantuzeasca detinuta de o femeie care a primit trei stele Michelin. Anne-Sophie, proprietara restaurantului, duce mai departe traditia familiei inceputa in 1889.

Meniurile in acest restaurant sunt insa destul de scumpe, ajungand chiar la 330 de euro.

Sursa foto: www.pic-valence.com

Solo Per Due, Italia

Solo Per Due, Italia

Solo per Due se afla in satucul italian Vacone si este situat intr-o vila din secolul al 19-lea, nefiind insa potrivit pentru cei care isi doresc un loc plin de lume.

Asa cum ii spune si numele "Doar pentru doi", restaurantul este unul intim, avand o singura masa si pret unic - 250 de euro, fara vin.

Sursa foto: www.soloperdue.com

La Marmite, Elvetia

La Marmite, Elvetia

Restaurantul La Marmite este situat pe varful muntelor Corviglia, la 2.468 de metri, iar preturile acestei unitati gourmet din Alpi sunt de asemenea la inaltime.

Un platou de mixt de foie gras, somon afumat, homar si caviar costa 266 de euro.

Foto: Platou foie gras, Shutterstock

Le Louis XV Alain Ducasse, Monaco

Le Louis XV Alain Ducasse, Monaco

In anul 1987, Prinul Rainier de Monaco l-a angajat pe celebrul chef Alain Ducasse sa creeze un retaurant la celebrul Hotel de Paris. Unitatea a primit patru ani mai tarziu distinctia trei stele Michelin.

Si preturile sunt aici pe masura stelelor, o porti de homar albastru urcand la 160 de euro.

Sursa foto: www.hoteldeparismontecarlo.com

Les Airelles, Franta

Les Airelles, Franta

Domeniul schiabil Courchevel din Franta, cel mai mare din lume, gazduieste si cateva restaurante foarte scumpe.

Unul dintre acestea este restaurantul Les Airelles, unde un meniu costa 250 de euro.

Foto: Facebook

La Pergola, Roma

La Pergola, Roma

Singurul restaurant cu distinctia trei stele Michelin din Roma ofera si o imagine panoramica asupra Orasului Etern.

Meniul standard in acest restaurant costa 210 euro, iar pentru a adauga o portie din renumitele trufe albe cu care unitatea se mandreste mai costa in plus 85 euro.

Foto: www.romecavalieri.it

Sursa foto: trufe, Shutterstock