1. Cazare

1. Cazare

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezinta cheltuielile pentru cazare (48,9%), fiind preferata in special cazarea cu mic dejun inclus (91,3%), noteaza Mediafax.

Ca si in cazul calatoriilor pentru afaceri, cea mai mare pondere in totalul cheltuielilor efectuate de turistii nerezidenti sositi in Romania in scop particular o reprezinta cheltuielile pentru cazare (45,8%), din care cazarea cu mic dejun inclus detine ponderea principala (85%).

Sursa foto: Shutterstock.

2. Restaurante si baruri

2. Restaurante si baruri

Cheltuielile turistilor nerezidenti veniti in Romania pentru afaceri au fost de 15,9%, in timp ce cheltuielile facute in baruri si restaurante de turistii sositi in Romania in scop particular au avut o pondere de 14,2%, informeaza Mediafax.

Sursa foto: Shutterstock.

3. Cumparaturi

3. Cumparaturi

Turistii nerezidenti in Romania care au venit pentru afaceri au cheltuit 11,4% din total pentru cumparaturi. Din totalul cheltuielilor pentru cumparaturi, 39,2% au reprezentat cheltuielile pentru cumpararea de cadouri si suveniruri, urmate de cheltuielile de cumpararea alimentelor si bauturilor (34,4%), potrivit Mediafax.

Cheltuielile pentru cumparaturi au reprezentat 14,5% din totalul cheltuielilor turistilor nerezidenti sositi in Romania in interes personal.

Sursa foto: Shutterstock.

4. Transport

4. Transport

Cheltuielile pentru inchirierea de autoturisme au avut o pondere de 62,6% din totalul cheltuielilor pentru transport in cazul celor veniti in interes de afaceri si o cifra apropiata, de 62,9%, pentru turistii veniti in interes personal, informeaza Mediafax.

Sursa foto: Shutterstock.

5. Recreere

5. Recreere

Cheltuielile pentru accesul in parcuri de distractii, targuri, cazinouri, sali de jocuri mecanice au reprezentat 43,8% din totalul cheltuielilor pentru recreere in cazul celor care sunt in Romania pentru afaceri si un procent aproape dublu, de 73,4% din total, pentru cei aflati in Romania in scop personal, noteaza Mediafax.

Sursa foto: Shutterstock.

Sursa foto: Om de afaceri cu bani in mana/ Shutterstock.com