1 / 5

Pasi spre businessul corporate

“Nu stiu daca cineva se astepta la schimbari majore pentru ca noi nu aveam multe de modificat. Prin tranzactie am urmarit sa asiguram o continuitate si o stabilitate si mai mare companiei. Anul trecut am intregistrat cele mai bune rezultate din ultimii opt ani, vanzari de 47 milioane de euro si profit brut de 2 milioane de euro”, a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street, Nicolae Demetriade, presedinte Happy Tour.

Rezultatele, pe care Demetriade le numeste “deosebit de spectaculoase”, confirma interesul investitorilor spanioli. Ce s-a schimbat insa dupa aceasta mutare care a surprins piata locala de mergers&acquisitions (M&A)? “As putea spune ca inca nu am ajuns sa beneficiam de rezultatele acestei tranzactii. Acum ne propunem sa intarim conducerea. Am selectat din piata o persoana care sa ne ajute la conducere. Categoric ne vom imparti raspunderile. Nu e o activitate pe care o poti conduce singur. Pana la tranzactie, am fost doi, eu impreuna cu sotia, fiecare se ocupa de problemele lui. Acum trecem de la stadiul de afacere de familie la stadiul de afacere corporate”, a continuat Demetriade.

Presedintele Happy Tour este de parere ca nu o tranzactie in sine majoreaza valoarea companiei, ci “rezultatele care ne apartin noua, cei care am condus agentia pana la sfarsitul anului trecut”. Deciziile zilnice raman in mainile sotilor Demetriade si a echipei deja formate, in timp ce marile proiecte strategice sunt discutate in Consiliul de Administratie de catre cei sase membri “pe care trebuie sa ii convingi”, afirma acesta.

“Categoric, acum ii intereseaza foarte mult ce se intampla, dar nu se interpun in procesul deciziei, incearca sa controleze ceea ce se intampla, dar ne lasa raspunderea noua. Exista o limita, dupa care exista partenerul care isi da acordul asupra proiectelor importante de dezvoltare strategica”, confirma seful Happy Tour, precizand ca GED va investi in continuare in turism.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri