1 / 4

Blue Air: Afaceri de 150 mil. euro anul trecut. Profitul tinde spre zero

Compania aeriana low-cost Blue Air a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 140-150 milioane euro, in crestere cu 20% fata de anul 2008, dar sub estimarile initiale de 170 milioane euro.

Anul trecut nu a fost insa unul profitabil pentru compania controlata de omul de afaceri Nelu Iordache. “Nu stim inca datele exacte in ceea ce priveste profitul, insa acesta ar putea fi cuprins intre zero si cateva sute de mii de euro, in cel mai bun caz”, a declarat Adrian Ionascu (foto), directorul general al Blue Air.

Linia aeriana a transportat anul trecut 1,7 milioane pasageri, cu un grad mediu de ocupare a aeronavelor de 75%.

Potrivit sefului Blue Air, transportatorul aerian detinea, la sfarsitul anului trecut, o cota de piata cuprinsa intre 42% si 44%. ”Anul trecut am incercat sa diversificam tipologia clientilor vizati. Astfel, pe langa traficul etnic, ne-am concentrat si pe city-break-uri sau segmentul corporate”, a mai spus Ionascu.

Cel mai important a ramas insa traficul etnic, Italia reprezentand circa 40% dintre zborurile Blue Air, in timp ce Spania a luat o felie de 30%.

Printre noutatile din 2009 ale Blue Air au fost rutele Constanta - Bruxelles, Salonic - Londra, Bucuresti - Nisa (in orarul de vara, zbor ce va fi reintrodus si 2010), din Suceava si Baia Mare catre Venetia, Viena si Roma.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri