1 / 6

Crowne Plaza: Plus la gradul de ocupare, dar afaceri in scadere cu 20%

Hotelul de cinci stele Crowne Plaza, detinut de omul de afaceri George Copos, a inregistrat un grad de ocupare de 50% in primele trei luni ale anului, in crestere cu 5% fata de perioada similara a anului trecut. “Nu putem sa concluzionam ca vom avea un trend ascendent si de acum incolo si ca piata isi va reveni foarte repede”, spune Larisa Budaca (foto), directorul de vanzari si marketing al hotelului bucurestean.

Tot in primele trei luni ale anului Hotelul Crowne Plaza Bucharest a inregistrat o scadere de aproximativ 19% a cifrei de afaceri comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. „Este o scadere previzibila - de altfel a fost luata in calcul in estimarile bugetare pentru 2010 - si, in conditiile actualei crize economice, consideram ca aceasta contractie, de numai 19%, demonstreaza ca suntem o companie sanatoasa, capabila sa reziste provocarilor crizei”, a mai afirmat, pentru Wall-Street, reprezentanta Crowne Plaza.

Segmentul de evenimente corporate a fost, in cazul Crowne Plaza, in usoara scadere fata de primul trimestru din 2009. “Am inregistrat un usor declin in special pe segmentul de corporate, pe fondul lipsei bugetelor alocate desfasurarii conferintelor nationale sau pe plan local. La un nivel mult mai restrans intalnirile au loc la sediul companiilor sau se prefera videoconferintele, unde piata de evenimente inregistreaza o crestere anul acesta comparativ cu anul trecut. Asteptam o crestere usoara odata cu intrarea in sezonul cald, datorat in special evenimentelor cu caracter privat”, mai spune directorul Crowne Plaza.

Pentru primul trimestru ale anului, hotelul detinut George Copos a mentinut tarifele la nivelul ultimei parti a anului 2009.

Ce mai buna luna pentru hotelul din nordul Capitalei a fost martie, datorita in special targurilor anuale care au loc in mod traditional in aceasta luna.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri