1 / 5

Este periculos sa calatorim in Grecia?

Saptamana trecuta a fost infiintat in Grecia un comitet de criza pentru turism, dupa ce aproape 20.000 de rezervari au fost anulate la hotelurile din Atena dupa manifestatiile violente impotriva masurilor de austeritate ale Guvernului. “In Atena si Salonic merg, in mare, doar turistii de business care trebuie sa calatoreasca in orice conditii. Au fost cateva rezervari anulate si in randul turistilor nostri”, a declarat, pentru Wall-Street, Irina Cioara, directorul Meli Tours, cel mai mare tour-operator care vinde vacante in Grecia pe piata locala.

Totusi, conform Ministerului de Externe, romanii nu ar trebui sa isi faca griji in privinta calatoriilor in Grecia. Astfel, aceasta tara nu se afla in randul tarilor cu alerte de calatorie, potrivit MAE. Ministerul Afacerilor Externe atrage atentia cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in Republica Elena sau care se afla pe teritoriul acestei tari sa evite zonele in care se desfasoara miscarile de protest, in special pietele Syntagma si Omonia din Atena.

Nici americanii nu par foarte speriati de violentele din Grecia, astfel incat Guvernul Federal American nu emite nici un fel de avertizare legata de Grecia si nici macar de Atena.

Si ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism) recomanda celor care doresc sa aleaga vacante in Grecia in acest an sa continue sa calatoreasca in aceasta tara fara probleme. „In prezent, situatia din Grecia este foarte buna, nu sunt probleme, traficul turistic se desfasoara in conditii bune. Situatia din Grecia a fost relatata in public in ultimele saptamani mai mult decat de obicei, desi problemele in cauza sunt mai vechi”, declara Corina Martin (foto), presedinte ANAT, care recomanda turistilor romani sa evite zonele de conflict din orasele mari precum Atena sau Salonic.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri