Boeing 777-300ER pentru curse de lung curierat

Boeing 777-300ER pentru curse de lung curieratBritish Airways a intrat in posesia aeronavei Boeing 777-300ER pentru curse de lung curier.

Echipata cu noile cabine First, World Traveller Plus si World Traveller, lansate de asemenea anul acesta, aceasta aeronava cu 297 de locuri ofera o configuratie cu patru clase de calatorie, care include si Club World.

Noile cabine World Traveller si World Traveller Plus includ acum noi sisteme de entertainment la bord, care le ofera calatorilor cu 50% mai multe optiuni de filme si dublu de optiuni TV si muzica.

Lansarea unei noi aplicatii pentru telefoanele mobile

Lansarea unei noi aplicatii pentru telefoanele mobileIn iulie 2010, British Airways a lansat o noua aplicatie de telefonie mobila care le permite clientilor sa economiseasca timp prin realizarea formalitatilor de check-in pe telefoanele tip smartphone.

Carti de imbarcare mobile au putut fi scanate pe telefonul mobil la check-in pentru a accelera si imbunatati procesul de imbarcare. Aceasta facilitate a fost introdusa ulterior pe smartphone-urile Blackberry si cele cu sistem de operare Android.

Terminalul 5 de pe Heathrow inregistreaza clientul cu nr. 50 de milioane

Terminalul 5 de pe Heathrow inregistreaza clientul cu nr. 50 de milioaneHub-ul British Airways de pe Aeroportul Heathrow a marcat o noua etapa in momentul in care Terminalul 5 a inregistrat clientul cu nr. 50 de milioane care i-a trecut pragul in acest sezon estival, in cel de-al treilea an de operare.

Potrivit standardelor industriei, British Airways si-a imbunatatit punctualitatea pe Heathrow de la aproximativ 50% in medie pentru plecarile la timp din fiecare luna, atunci cand acestea erau impartite intre Terminalul 1 si Terminalul 4, la aproximativ 80% in medie odata cu mutarea pe Terminalul 5. De multe ori, compania aeriana poate atinge chiar si 90% rata de plecare la timp din Terminalul 5.

Noile rute lansate in ultimele douasprezece luni sunt Chambery, Copenhaga, Frankfurt, Ibiza, Palma (Mallorca), si Stockholm, precum relansarea zborului spre Barcelona.

British Airways opereaza cu 54 mai multe zboruri pe saptamana pe London City Airport comparativ cu ianuarie 2010, iar numarul de rute operate aproape s-a dublat in ultimele 12 luni.

Zboruri operate in sistem codeshare cu Kingfisher

Zboruri operate in sistem codeshare cu KingfisherCa urmare a aderarii Kingfisher Airlines la alianta oneworld, British Airways a anuntat ca va incepe sa opereze zboruri in sistem codeshare cu Kingfisher Airlines, in cadrul unei miscari care reprezinta primul parteneriat de codeshare al British Airways cu o companie aeriana indiana.

Codul British Airways a fost plasat deja pe 11 curse interne din India si pe o ruta spre Sri Lanka operata de Kingfisher Airlines, in timp ce codul Kingfisher Airlines a fost plasat pe noua curse British Airways de la Heathrow spre regiunile Marii Britanii si Europa continentala.

Prima statie durabila de carburanti pentru avioane

Prima statie durabila de carburanti pentru avioaneIn februarie, British Airways si-a dezvaluit in parteneriat cu Solena Group planurile de a crea prima statie durabila de carburanti pentru avioane, cu scopul de a utiliza carburant cu emisii reduse de carbon pentru alimentarea flotei incepand cu 2014.

Noul carburant va fi obtinut din biomasa si produs intr-o instalatie de ultima generatie care poate converti o serie de deseuri in carburant pentru aviatie.

Instalatia independenta va fi situata in estul Londrei si va converti in 500.000 de tone de deseuri in 16 milioane de galoane de combustibil verde pe an, printr-un proces care asigura economii de gaze cu efect de sera pe toata durata ciclului de viata, de pana la 95% comparativ cu kerosenul obtinut din resurse fosile. Acest volum de carburant va fi de doua ori mai mare decat cantitatea necesara pentru operarea neutra din punctul de vedere al carbonului a tuturor zborurilor British Airways din aeroportul din Londra aflat in apropiere.

In plus, British Airways, alaturi de alti actori majori din industria aviatica, Airbus, IATA si Aeroportul Gatwick, au anuntat sustinerea unui proiect in premiera derulat de Cranfield University, referitor la utilizarea algelor pentru producerea de combustibil pentru avioane in cantitati comerciale.

Flying Start

Flying StartIn iunie, British Airways a lansat ‘Flying Start’, un nou parteneriat global de caritate cu Comic Relief, cu angajamentul de a strange pana la 8 milioane de lire pana in 2013 pentru copiii vulnerabili si defavorizati din Marea Britanie si din intreaga lume.

Solutii private

Solutii privateBritish Airways a lansat un nou serviciu de jet privat – Private Connect – exclusiv pentru clientii British Airways care zboara in America de Nord si Caraibe.

Serviciul ‘PrivateConnect’ le ofera clientilor acces `pay-by-the-trip’ (plata pentru fiecare calatorie) la o retea de aeronave private operate de CitationAir si de compania sa mama, Cessna Aircraft Company.

Un serviciu de inregistrare online si un numar de telefon dedicat le permit clientilor BA facilitatea „pay and go” prin card de credit, evitand astfel angajamentul pe termen lung si taxele in avans asociate in mod normal cu inchirierea de avioane private.

Lansarea noii cabine First Class

Lansarea noii cabine First ClassNoua cabina First de la British Airways a fost inaugurata in februarie 2010, in urma unei investitii de 100 de milioane de lire.

Cabina are la baza un design clasic si un lux discret, ce include un pat cu 60% mai lat in dreptul umerilor, un ecran video de 15”, un dulap personal.

Designul noii cabine a fost inspirat de marcile britanice premium si a fost adaptat la tendintele contemporane pentru a crea o experienta privata intima la bordul aeronavei.

In centrul designului in culorile bleu Quink si crem se afla un pat mai lat, cu o saltea „inteligenta” si asternut din bumbac egiptean cu 400 de fire.

Introducerea noii cabine First Class a British Airways va continua si va fi finalizata in 2012.

British Airways si Iberia incheie un acord comun cu American Airlines

British Airways si Iberia incheie un acord comun cu American AirlinesAnul trecut British Airways si Iberia au primit aprobarea din partea Uniunii Europene si a Departamentului pentru Transport din Statele Unite in scopul incheierii unui acord comun transatlantic cu American Airlines, oferindu-le clientilor acces extins la o retea globala de peste 500 de destinatii, tarife reduse si conexiuni mai convenabile.

Acest acord va oferi de asemenea mai multe avantaje calatorilor frecventi care vor putea castiga si cheltui mile pe zborurile BA, Iberia si American de peste Atlantic.

Acordul le va permite companiilor aeriene sa lanseze noi rute, care nu erau pana acum viabile pentru o singura companie aeriana, precum si o noua ruta de la Heathrow la San Diego, printr-un zbor ce va fi lansat pe 1 iunie.

British Airways a fuzionat cu Iberia

British Airways a fuzionat cu IberiaOperatorii aerieni British Airways si Iberia, care au fuzionat luna aceasta, isi vor pastra individual brandurile si vor avea retele complementare ce vor opera din 2 hub-uri din Europa.

Fuziunea va aduce companiei formate, International Airlines Group (IAG), sinergii anuale de 400 milioane euro incepand din al cincilea an.

Noua companie nou formata va fi listata la Bursa de Valori din Londra. International Airlines Group va transporta peste 62 de milioane de pasageri catre peste 250 de destinatii.

Ca urmare a combinarii retelei extinse a British Airways spre America de Nord si Asia, cu reteaua Iberia de zboruri spre America Latina, clientii vor avea acum o mai mare varietate de destinatii si frecvente de zbor. Sediul noii companii va fi la Londra, iar intalnirile Consiliului de Administratie vor avea loc la Madrid.