Amazon

Amazon

Jeff Bezos, seful si fondatorul celui mai mare retailer online din lume a avut in 2013 un salariu de 1,68 milioane de dolari, conform informatiilor de la SEC.

Al doilea om ca salariu in companie a fost Diego Piacentini, cu 230.000 de dolari, el ocupand functia de senior vice president, International Consumer Business.

eBay

eBay

John Donahoe, presedinte si director executiv al celei mai mari platforme de licitatii din lume a incasat anul trecut, ca salariu, 13,83 milioane de dolari. Al doilea om din corporatie, Robert H. Swan, a primit un salariu de 7,89 milioane de dolari, el ocupand pozitia de senior vice president, director de finante.

Google

Google

Daca fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin s-au multumit cu salariul pur simbolic de 1 dolar (ei primind insa compensatii plus actiuni), Eric Schmidt, executive chairman of the Board of Directors a primit un salariu de 19,32 milioane de dolari. Atat directorul financiar al companiei cat si directorul business au primit salarii de peste 5 milioane de dolari.

Netflix

Netflix

Directorul executiv, presedintele si presedintele board-ului platformei video, Reed Hastings, a primit "partea leului" in companie, primind in 2013 un salariu de 7,73 milioane de dolari. Al doilea om din companie este Neil Hunt, chief product officer, cu un salariu de 5,48 milioane de dolari.

Yahoo

Yahoo

Marissa A. Mayer, director executiv al platformei Yahoo, a incasat in 2013 salariul de 24,93 milioane de dolari, cel mai mare dintre toti executivii numiti in slide-urile anterioare. Al doilea om din companie, ca salariu in 2013, a fost Henrique de Castro, FOST director de operatiuni, cu un salariu de 10,9 milioane de dolari.

Facebook

Facebook

Mark Zuckerberg, co-fondator si director executiv al retelei sociale Facebook, a ales sa intre in "clubul" directorilor cu simbolicul salariu de 1$. Nu il deplangeti insa, deoarece compensatiile sale au fost in 2013 de peste 651.000 de dolari, la care se adauga cele circa 426.000 de actiuni in companie, evaluate la circa 25 de miliarde de dolari. Averea lui se ridica per total la peste 27 de miliarde de dolari.

Sursa foto: Shutterstock: CEO